• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.01.2016

11:07

SPEKTAKL U KOSOVSKOJ MITROVICI Željko Joksimović peva za doček srpske Nove godine

Vesti

SPEKTAKL U KOSOVSKOJ MITROVICI Željko Joksimović peva za doček srpske Nove godine

Podeli vest

Doček srpske Nove godine biće ogranizovan na Kosovu i Metohiji, a u Kosovskoj Mitrovici građane će 13. januara zabavljati Željko Joksimović, najavio je danasdirektor Kancelarije za KiM Marko Ðurić

 

Dolazak Nove godine po julijanskom kalendaru u ponoć će najaviti spektakularan vatromet, a u tom gradu će biti organizovana i Ulica otvorenog srca.

Ðurić je, gostujući na TV Pink, istakao da je veoma važno da se ne zaboravi stara tradicija obeležavanja srpske Nove godine.

- Iako smo mi mali narod, neki kažu sa mentalitetom velikog naroda, mi Srbi kao mnoge velike civilizacije imamo svoju novu godinu i treba da ostanemo verni obeležavanju tog praznika - kazao je Ðurić koji će i sam prisustvovati tom dočeku.

Joksimović će građane zabavljati na Trgu u Kosovskoj Mitrovici, u ponoć će zasvetleti vatromet, a nakon toga, po ugledu na Beograd, biće organizovana ulica Otvorenog srca u Ulici Kralja Petra, gde će biti predstavljeni stari zanati, običaji, tradicija, nacionala kuhinja.

ĐURIĆ: Pregovaraćemo sa Prištinom o zaštiti srpske imovine i statusu SPC na Kosmetu

Ðurić je pozvao sve građane dobre vodlje, svih nacionalnosti da dođu na koncert i vide kako Srbi drže do praznika i slave svoju Novu godinu.

On je dodao da je imperativ i prioritet Vlade Srbije da bude prisutna u životu svih ljudi na KiM.

- Gotovo da nema nikoga ko nije na neki način korisnik podrške i finansijske i druge pomoći vlade. Bili smo prisutni prošle godine u svakom srpskom mestu i srpskoj sredini, i bićemo u 2016. još prisutniji -  rekao je Ðurić i poručio građanima Kosova da je Srbija njihova država.

SPEKTAKULARNO! Željko Joksimović priredio još jedan vrhunski koncert za svoje obožavaoce!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Patriota

pre 8 godina

Сваке године треба да буде организован дочек, КиМ је Србија, наш народ заслужује да се радује за све српске празнике јер је показао да је најхрабрији и да је истрајан да живи у непријатељском окружењу, као некад цела Србија под турском окупацијом, а све у нади да ће поново бити као пре.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set