• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

17.01.2016

17:10

SRBIJU OČEKUJU LEDENI DANI: U pojedinim delovima zemlje do - 20 i snega preko 1 metar!

Vesti

SRBIJU OČEKUJU LEDENI DANI: U pojedinim delovima zemlje do - 20 i snega preko 1 metar!

Podeli vest

U skoro svim delovima Srbije sneg će do kraja dana povremeno padati, sem na severozapadu Vojvodine gde se očekuje suvo vreme, kaže " hidrometeorolog Branko Sparavalo

Kako navodi u ponedeljak se snežne padavine očekuju u većini krajeva zemlje, osim na severu Vojvodine, gde će u poslepodnevnim satima doći do razvedravanja.

- Na jugu i istoku Srbije sneg prestaje uveče. Očekuje se da će nakon prestanka padavina najviše snega biti na Kopaoniku gde će biti preko 1m snega, dok će u pojedinim delovima centralne i južne Srbije snežni pokrivač biti do 70cm - navodi Sparavalo, dodajući da će visina snega u Beogradu biti od 5 do 10cm.

Jaki jutarnji mrazevi očekuju se u utorak i sredu, dok će u pojedinim delovima zemlje temperatura dostići -20 stepeni.

- Veliki minus se pre svega očekuje u Sjenici gde će jutra biti najhladnija. U Beogradu i okolini temperatura će se kretati od -12 na obodu grada, do -8 u centru - navodi Spravalo.

U Ivanjici već palo pola metra snega

Sneg koji od juče ujutro bez prestanka pada na području ivanjičke opštine dostigao je visinu preko pola metra što otežava saobraćaj u tom području. Kretanje automobila je veoma otežano jer na kolovozima ima utabanog snega i leda od 5 do 10 centimetara.

Trenutno je neprohodan putni pravac Kumanica-Bele vode-Odvraćenica, a ogromnim naporom službe održavanja preduzeća “Putevi” uspevaju da magistralne i regionalne pravce održe prohodnim.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
2016

pre 8 godina

Klinci... Vasih, \"pet\" minuta... Neka, ste mi zivi i zdravi... Svi, malisani u drzavi... Ajmo... Grudvanje... Zivi, bili! \n

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set