• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.02.2016

12:25

METEO ALARM Orkanski vetar u Srbiji, nevreme u regionu!

Vesti

METEO ALARM Orkanski vetar u Srbiji, nevreme u regionu!

Podeli vest

Prema informacijama Hidrometoerološkog zavoda Srbije, na području Banata, Podunavlja, Pomoravlja i Beograda duva jak i olujni južni i jugoistočni vetar sa udarima od 17 do 22 metra u sekundi, a na planinama i sa orkanskim udarima, oko 30 metara u sekundi

Nevreme je pogodilo i region, pa su tako pojedine oblasti na području Dalmacije poplavljeni, a u Crnoj Gori proglašen je crveni Meteoalarm.

U Vojvodini je danas na snazi narandžasti meteotalas, zbog najavljenog vetra sa olujnim udarima i do 28 kilometara na sat.

Na jugu Banata i Podunavlju očekuje se košava sa intenzitetom do 25 kilometara na sat, dok će u Pomoravlju jačina vetra biti i do 28 km/h .

U Srbiji će danas biti oblačno, ponegde sa slabom kišom. Na planinama se očekuje sneg. U toku dana očekuje se skretanje vetra u zapadni pravac uz postepeno slabljenje.

Najviša dnevna temperatura kretaće se između 10 i 17 stepeni Celzijusa. U regionu je zbog najavljenih olujnih vetrova takođe na snazi alarmi upozorenja.

Dežurni u Hidrometeorološkom zavodu Crne Gore, gde je za danasnajavljen crveni alarm, Vučina Popović očekuje vetrovit i oblačan dan, mestimično sa pljuskovima i intenzivnim grmljavinskim procesima.

- Ponegde će biti veoma jakih udara južnog i jugoistočnog vetra čija brzina može dostići i do 100 kilometara na sat. Manje padavina biće u severnim predelima, a u celoj zemlji duvaće jak, na udare i olujni južni i jugozapadni vetar - kaže Popović.

U četvrtak, 11. februara, očekuje se znatno bolje, suvo vreme sa dužim sunčanim intervalima.

Jaka kiša i južni vetar zahvatili su jutros Dalmaciju, gde su talasi visine dva metra poplavili zadarsku rivu.

Zbog jakih udara vetra na otvorenom moru u prekidu su trajektne linije, prenose hrvatski mediji.

"Ovo je apokaliptični prizor, more se diglo uz jak zapadni vetar i poplavilo sve nadomak obale. Vetar je lomio grane", kažu u "Krometeu".

Zbog kiše se vozi po mokrim i klizavim putevima u srednjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Istri, na Hrvatskom primorju, u Gorskom kotaru, Lici i u dijelu Dalmacije.

Meterolozi su najavili da se prema kraju dana očekuje smirivanje vremena i prestanak padavina.

Olujno nevreme, sa jakom kišom i jakim udarima vetra, pogodilo je jutros Banjaluku i za samo 15-tak minuta izazvalo je velike poteškoće u gradu. Pojedine ulice su poplavljene, a saobraćaj je zbog slabe vidljivosti bio otežan.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set