• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B.

10.02.2016

13:12

SVE VIŠE PORODIČNOG NASILJA U Kruševcu više od 500 prijava

Vesti

SVE VIŠE PORODIČNOG NASILJA U Kruševcu više od 500 prijava

Podeli vest

Na evidenciji Centra za socijalni rad u Kruševcu trenutno ima više od 500 prijava za nasilje u porodici, a broj istih u odnosu na godinu dana unazad povećan je tri puta

Najnoviji prijavljeni slučaj nasilja je od utorka, kad je policija uhapsila R.M. (52) iz Kruševca zbog pretnji supruzi. U autu uhapšenog R.M. pronađen je nož kojim je pretio.

Prema policijskim, ali i izvorima Centra za socijalni rad, postoje razni oblici nasilja u porodici, a najizrazitiji su da supružnici, najčešće u alkoholisanom stanju ili pod dejstvom nekog narkotika, svojim suprugama upućuju ozbiljne pretnje. S tim u vezi,  a u cilju rešavanja ovog problema,  Centar za socijalni rad će u dogovoru sa policijom, tužilaštvom, nevladinim organizacijama i drugim potpisnicima sporazuma o ovoj vrsti nasilja, osnovati koordinacioni tim, koji će se na stručan način baviti dospelim prijavama.

- Pokušaćemo da imamo to koordinaciono telo koje će više da se bavi isključivo specifičnim prijavama nasilja - potvrdila je Sladjana Čabrić, direktorka Centra za socijalni rad u Kruševcu.

VOLELI BISMO DA OVO NIJE ISTINA! U Srbiji prošle godine 34 žene umrle od posledica nasilja u porodici!

                                                                                              


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
marina

pre 7 godina

Izvinite me sto vam pisem iskreno.Svi su postali i suvise sebicni,zene se udaju da bih se zbrinule i smestile negde da ne budu na ulici,a onda nije ni to dosta vec njiena porodica uplice prste pa zaza doticnog muza i decu.Sama sa, potekla iz takve porodice.Ona majka udala se samo drustvenog statusa radi, i mikoga nije volela do samo samu sebe i bracu koju je imala,nije se mogla odvojiti od njih.Muza i decu nije ni postovala a ni volela.A uz njen teror isao je i teror njene brace.Ona sve jadna pa ugrozena pa joj drugi pomazu, a bila je samo jedan naj veci lazov. Prvo je on kao njen muz trpeo i nikakav zivot ne bi pored nje,trtila se kako je bila majka a nije bila ni M od majke,satana koju nista nije interesovalo,samo da bude obezbedjena,cak je ni unuke nisu volele. Eto na zalost ima i suvise ovakvih figura po Srbiji i kako da se zivi sa njima, nikako,naj pametnije samo takve ne imati u zivotu.Isuvise je po Srbiji onih koji samo uzimaju a nista ne daju cak ni lepu rec, na zalost ali tako je.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set