• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.02.2016

16:50

GOTOVO IZVESNO JE DA ĆE DOĆI! Papa ima želju da poseti Srbiju!

Vesti

GOTOVO IZVESNO JE DA ĆE DOĆI! Papa ima želju da poseti Srbiju!

Podeli vest

Apostolski nuncije Svete stolice u Srbiji Lućijano Surijani izjavio je da Poglavar Rimske Katoličke crkve papa Franja ima želju da poseti Srbiju i nada se da će se to dogoditi

Surijani je podsetio da su rimokatoličkog poglavara u posetu zvali predsednik Republike Tomislav Nikolić i, svojevremeno njegov prethodnik Boris Tadić.

- Kada je reč o preprekama za njegovu posetu, može se reći da postoje određeni istorijski problemi. Ali, s obzirom na to da sam svoju misiju u Srbiji započeo prošle nedelje, potrebno mi je vreme kako bih ih spoznao i razumeo - objasnio je Surijani.

On je dodao da se nada da će moći da se nađe rešenje tih problema, ukazujući na primer današnjeg istorijskog susreta pape Franje i patrijarha Moskve i sve Rusije Kirila.

- Ovih dana svedoci smo istorijskog sastanka pape Franje i patrijarha Kirila, što je delovalo prilično kompleksno pre samo nekoliko godina. Bog ima svoj način kako funkcionišu stvari - konstatovao je Surijani.

(VIDEO) ISTORIJSKI SUSRET! Patrijarh Kiril i papa Franja stigali na Kubu, susret će trajati najmanje dva sata!

Kada je reč o nedavnoj poseti delegacije Srpske pravoslavne crkve Vatikanu, Surijani je rekao da tada, uprkos medijskim spekulacijama, nije bilo reči o mogućoj poseti pape Franje Srbiji, ali ni o kanonizaciji kardinala Alojzija Stepinca.

- Na sastanku je bilo reči o široko shvaćenom ekumenskom dijalogu i saradnji između dve crkve u misiji evanđelizacije - podvukao je Surijani.

IRINEJ: Dobro je što će se Kiril sresti s papom!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Месје Суријани,,,Док ти схватиш "ИСТОРИЈСКЕ ПРОБЛЕМЕ" како би их коначно спознао и "разумео"...црћи ћете и Ти и Папа... и сви ми заједно ...Док Ви "учите" историјске чињенице које су ВАМ КРОЗ ВЕКОВЕ остале - непознате....Ако сте Ви тек сада нао Нунције дошли на идеју, да "почнете" учити сва она злодела и злочине које је Католичка Црква извршила над српском државом и народом... Онда сте Ви сењор добрано - ЗАКАСНИЛИ на "позорницу"....!! "Чала Вам заставица"... ..."необавештени" Сењор....Али мислим да заслужујете ПРИМЕРАК КЊИГЕ " Магнус Кримен" па молим Ко има ВИШАК КЊИГУ да се достави сењор Нунцију...пошто је решио да " почне" учити о нама...

nina

pre 8 godina

koliko nas zna šta je konkordat, upravo zbog toga veoma je opasno da papa dođe u našu državu, svi koji žele da ga vide i čuju, vatikan nije daleko

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!
Košarka

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Navijači košarkaške reprezentacije Srbije sa nestrpljenjem iščekuju Olimpijske igre, koje će narednog leta biti održane u Parizu! Svi se nadamo da će selektor Svetislav Pešić moći da računa na najbolje igrače kojima Srbija raspolaže, a tu se pre svih misli naravno na Nikolu Jokića. Dok čekamo rasplet NBA plej-ofa kako bismo dobili odgovor na pitanje da li će jedan od najboljih košarkaša današnjice predvoditi ekipu u glavnom gradu Francuske, želja kod pojedinih igrača se ne dovodi u pitanje! Jedan od onih koji će se staviti na raspolaganje Pešiću jeste Aleksej Pokuševski!

18.04.2024

10:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set