• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug/beta

26.02.2016

17:53

(VIDEO/FOTO) GORI PRIŠTINA: Uz haos na ulicama, Tači izabran za predsednika Kosova!

Vesti

(VIDEO/FOTO) GORI PRIŠTINA: Uz haos na ulicama, Tači izabran za predsednika Kosova!

Podeli vest

Sednica kosovskog parlamenta, na kojoj se raspravlja o kandidaturi Hašiam Tačija za predsednika Kosova, koja je prekinuta dva puta zbog suzavca koji je aktivirala opozicija, nastavljena je u petak popodne, nakon hapšenje poslanice Samoopredeljenja Šćipe Pantina, a ispred zgrade sukobili su se demonstranti i policija... Tek iz trećeg puta Tači je dobio potrebnu podršku
AP/Photo

EPILOG HAOSA U PRIŠTINI: Uklonjeni šatori opozicije, povređen 21 policajac i jedan novinar

19.50 - U trećem krugu galsanja Hašim Tači je izabran za predsedniia Kosova

19.05 - propao je i drugi krug glasanje za predsednika Kosova... Biće održan i treći krug.

17.35 - Tači nije dobio dovoljan broj glasova - od neophodnih 80 dobio je 50. Uskoro se očekuje drugi krug. ...

Policija potisnula demonstrante ka hotelu "Grand". Gradom se kreće veliki broj kola Hitne pomoći.

Sukob je počeo ubrzo pošto se među demonstrantima pojavio Aljbin Kurti, a demonstranti bacili Molotovljeve koktele na zgradu vlade i policije, koja u velikom broju obezbeđuje ovo zdanje.

Policija, među kojima specijalci jedinice Rosu, odgovorila je velikim količinima suzavca. Plato ispred skupštine Kosova zbog suzavca je u potpunoj magli. Policija u razbijanju demonstranata koristi oklopna vozila i vodene topove i pokušava da ih udalji odatle.

SIMIĆ: Lista Srpska će u petak doneti konačnu odluku o izboru predsednika Kosova!

Sednica za izbor predsednika počela je sa sat vremena kasnije, a dva puta je prekidana jer je opozicija  bacila suzavac.

Prvi suzavac je aktivirao poslanik opozicionog radikalnog pokreta Samoopredeljenje Ismail Kurteši, a potom i Pantina, koju je policija izvela iz parlamenta..

 

Poslanik opozicionog radikalnog pokreta Samoopredeljenja Aljbin Kurti napustio je parlament kako bi se obratio okupljenim pristalicama opozicije, koji danima protestuju kampujući ispred ovog zdanja.

Inače, suzavcu u parlamentu je predhodila dvocasovna žestoka debata o Hašimu Tačiju, jednom o dva kandidata za predsednika. Opozicija je, naime, na Tačijev račun iznela niz optužbi na njegov dosadašnji rad.

 

 

Poslanici ujedinjene opozicije već pola godine blokiraju rad parlamenta protiveci se formiranju Zajednice srpskih opština, sporazumu o demarkaciji sa Crnom gorom i izboru Tačija za predsednika.

 

 


Ukoliko predsednik Kosova ne bude izabran do 7. marta izbori ce biti automatski raspisani jer, prema ustavu, mandat aktuelnoj predsednici Atifeti Jahjaga istice 7. aprila, a njen naslednik treba da bude izabran 30 dana ranije.

30 DANA U ZATVORU! Pritvor za petoro poslanika u Prištini!

Opozicija na Kosovu najavila je da nece dozvoliti da predsednik DPK, aktuelni zamenik premijera i ministar spoljnih poslova bude izabran za predsednika Kosova i da ce organizovati proteste.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
CAR

pre 8 godina

Neka ih brane ameri. I ameri so ovim divlljacima dali državu.

Milance

pre 8 godina

Tamo se ne zna ko koga....Samo da ne opletu po Srbima opet.A da,sad ce Nato da nas brani.

Peca

pre 8 godina

Uh bojim se da u tom haosu ne sj.bu Klintonov spomenik , kuku lele Al će bidne sr""e

Stevan

pre 8 godina

Odavno sam govorio da ce se siptari poubijati medjusobno...treba im samo mali razlog ...dajmo im malo veci

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set