• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2016

21:42

ZBOG LOPOVA UMALO GLAVU DA IZGUBE: Napadnuti radnici EPS-a dok su sprečavali krađu struje!

Vesti

ZBOG LOPOVA UMALO GLAVU DA IZGUBE: Napadnuti radnici EPS-a dok su sprečavali krađu struje!

Podeli vest

Žitelji sela Lužane i Nozrina u aleksinačkoj opštini napali su danas ekipu elektromontera “Elektroprivrede Srbije” i "skoro prevrnuli" autobus sa 15 radnika ogranka distribucije Niš, ali niko nije povređen, saopštilo je to preduzeće

Kako se navodi u saopštenju, elektromonteri iz Službe za kontrolu krađe električne energije ED Niš kontrolisali su brojila u selima u aleksinačkoj opštini zbog sumnje na neovlašćenu potrošnju.

Ispod krova jednog domaćinstva u selu Lužane, našli su dokaz da se krade struja, pa su, shodno Zakonu o energetici, krenuli da isključe električnu energiju, međutim tada su ih napali nezadovoljni i ljuti meštani.

EPS ističe da je reč o osam kuća u tom delu sela s čijim vlasnicima su monteri i ranije imali problema pri otkrivanju krađe struje.

Naime, radnike EPS-a meštani su i ranije vređali i napadali.

Meta napada bila su četiri elektromontera, kojima su pristigle u pomoć i ostale kolege, a kada su ušli u autobus da prekinu tuču i odu, meštani su pokušali da prevrnu autobus, navodi se u saopštenju.

U incidentu niko nije povređen, s obzirom na to da je ubrzo stigla policija i sprečila nasilje, da bi mesto napada obišao i direktor ogranka Niš Darko Bulatović.

Protiv osoba koja su neovlašćeno koristila električnu energiju, ED Niš će podneti krivične prijave, a policija i prijave za remećenje javnog reda i mira.

Sa žiteljima ovog sela niška distribucija je i pre dve godine imala problema u sprečavanju isključenja sa mreže, kada su iste osobe napale montere, koji su procesuirane i po isteku kazne, opet ponovile nasilje, navodi se u saopštenju.

- Ovo je još jedan u nizu napada na elektromontere ''Elektroprivrede Srbije'', koji se na svu sreću, završio bez većih posledica po radnike, ali je važno osuditi napade na radnike koji savesno obavljaju svoj posao i sprečavaju krađe električne energije - poručio je EPS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Никола Тесла је тврдио да струја треба да буде - бесплатна...! Струја је енергија од Бога дата...а треба плаћати само инсталације и одржавање постројења ....То су Теслине речи.... Капитализам то никад није "сварио"....Њему је профит важнији од самог - Бога... !!!

mirko

pre 8 godina

To su sigurno politicari sto su napali oni najvise kradu

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set