• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Crnomarković

05.03.2016

09:16

SRPKINJE KOJE SU MALTRETIRALI ŠIPTARI KOD VUČITRNA: Prvo su nas vređali, a onda su POKUŠALI DA NAS UBIJU!

Vesti

SRPKINJE KOJE SU MALTRETIRALI ŠIPTARI KOD VUČITRNA: Prvo su nas vređali, a onda su POKUŠALI DA NAS UBIJU!

Podeli vest

Ivanku Simić, Tamaru Tomanović i Oliveru Šćepanović nepoznati napadači presreli na magistrali i pokušali da ih kolima izguraju s puta. Prvo su nas vređali, a onda su pokušali da nas ubiju, kaže Ivanka za Informer

Kada smo prijavile slučaj policiji u Gračanici, kosovski policajci su nas ismevali
Ivanka Simić

Ivanka Simić, Tamara Tomanović i Olivera Šćepanović, radnice Narodnog pozorišta u Prištini, napadnute su u petak na magistrali kod Vučitrna. Grupa Albanaca najpre ih je maltretirala, a potom pokušala da kolima izgura njihov automobil s puta.

Napad se dogodio oko 11 časova, kada su devojke krenule Ivankinom kolima na posao u Gračanicu magistralnim putem Kosovska Mitrovica - Priština. Da stvar bude gora, kada su slučaj prijavile policiji u Gračanici, naišle su na podsmeh, bezobrazluk i šikaniranje kosovskih organa reda.

ĐURIĆ O INCIDENTIMA NA KOSOVU: Potera za Srbima upozorenje na eskalaciju nasilja!

Ivanka Simić, koja je bila za volanom automobila, tvrdi da je napad bio organizovan, jer su ih presrela dva vozila.

Informer

Sve veće tenzije

Informer

Zamenik direktora Narodnog pozorišta Priština Predrag Radonjić rekao je za naš list da je zaprepašćen tim događajem kao i bahatim ponašanjem kosovske policije.
- Čim su stigle u Gračanicu, devojke su došle kod mene i otišli smo zajedno u policiju. Tamo su policajci bili toliko bezobrazni da sam se konstantno raspravljao s njima i na kraju su me izbacili. Ovaj događaj je samo jedan u nizu i jasno je da su na Kosovu porasle tenzije, naročito posle izbora Hašima Tačija za predsednika - rekao nam je Radonjić.

- Mi smo stalno na relaciji Kosovska Mitrovica - Gračanica, jer u jednom gradu živimo, a u drugom radimo. To je tako od kada je Narodno pozorište Priština preseljeno u Gračanicu. I juče smo normalno krenule na posao mojim automobilom, koji ima tablice Vrnjačke Banje, i kada smo prošle Vučitrn, iza nas se "prilepio" automobil s kosovskim tablicama. Momci iz automobila, gotovo izvesno Albanci, svirali su nam, a onda su nas sve vreme vređali. Na kraju su čak pokušali i da nas izguraju s puta i da nas ubiju. Posle nekoliko kilometara su prestali da nas prate, ali se ubrzo pojavio novi automobil u kome su takođe bili neki momci, takođe Albanci. I oni su nas maltretirali jako dugo. Prava je sreća da smo iz svega toga izašle nepovređene - rekla nam je Ivanka Simić.

Naša sagovornica tvrdi da su ona i njene koleginice istraumirane i da misle da na Kosovu više nisu bezbedne.

- Ovo nimalo nije šala, zamislite da su nas izgurali s puta, možda bismo i izgubile život. Dok su obletali oko nas, svirali nam i vređali nas, zamolila sam koleginice da gledaju samo pravo da slučajno nekoga ne bismo isprovocirale. Mnogo smo se uplašile i još uvek smo pod utiskom svega toga. Sada sam sigurna da za nas Srbe Kosovo više nije bezbedno - rekla nam je Simićeva.

Napadi na kosovske Srbe

* Januar 2015.
- grupa vehabija osujećena u pokušaju oružanog napada na manastir Dečane
- kamenovane i izrešetane kuće dve povratničke srpske porodice u Klini
* Februar 2015.
- zapaljen automobil pravnog zastupnika opštine Gračanica
* Mart 2015.
- kod Podujeva prevrnut sprski kamion koji je prevozio srpsku robu na Kosovo

Ove tri devojke sledeću torturu su doživele u policijskoj stanici u Gračanici, gde su došle da prijave ceo događaj.

- Kada smo došle u stanicu da ispričamo sve što se dogodilo, policajci su bili izuzetno drski i bezobrazni prema nama. Pitali su nas zašto nismo upamtili tačne tablice i rekli nam da moramo da idemo da slučaj prijavimo u Vučitrn. Tamo ne bismo otišle sa srpskim tablicama nikada, jer je pitanje da li bismo se vratile žive. Na kraju su posle mnogo ubeđivanja ipak pristali da mi uzmu izjavu. Sve vreme tamo smo se osećale kao da smo mi krive, a ne ti nasilnici koji su nas maltretirali. Uz to su nam se konstantno podsmevali - priča šokirana Ivanka.

 

ALBANCI PREVRNULI KAMION kod Podujeva jer je vozio SRPSKU ROBU!

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kutuzov

pre 8 godina

Isti takvi su i Hrvati,nekoliko ljudi su to doziveli(nije rekla-kazala).\n

Lala iz Banata

pre 8 godina

Ако, ако децо...Све Бог види - а Срби нека памте..!! Истрага Несоја приближава се...Дан да се наплати и овај - дуг...!! Биће прилике...само памтите и чекајте онај час....Несољ 1удски мора зауставити овоземаљско пшостојање - иначе човечанство и МОРАЛ не могу напред у Божији Свет - који ће се остварити по ПИСМУ... а Ми изабрани морамо се "притрпити" - јер крај времена је врло близу...Шири се из Сирије и страховито приближава...Дај Боже да спремни дочекамо и Несој за свагда - искоренимо...!! То Бог очекује од нас...Несмемо га изневерити..!! Сотонско семе са Сотоном - мора у Пакао где му место

Eheh

pre 8 godina

Zasto voze kola sa tablicama Vrnjacke Banje ako tamo ne zive niti tamo rade?

Čiča Mrsoje

pre 8 godina

Eheh, a i pitanje ti je u tom stilu! Zar nisu mogli voziti i sa tablicama Amsterdama na primer? Šta tebi smetaju srpske tablice???

posteni srbin

pre 8 godina

Ako su ti momci zaista zeljeli da vas izguraju s puta,zasto na vasem autu nema nijedne ogrebotine???...Kako to da nijedna od vas 3 nije slikala napadace i nije zapamtila barem marke automobila i tablice i policija bi pronasla i uhapsila napadace u roku od 15 minuta Ako vas je jos uvijek strah napadaca i moguce osvete,,zar bi vi slucaj uopste prijavile? srbi godinama voze automobile sa srpskim tablicama sirom Kosova i niko ih ne dira. vozili su desetak godina cak i bez ikakvih tablica i Kosovska policija je cak i to toleristala i to samo srbima,10 godina nisu placali struju vodu poreze itd i na kraju im je taj dug oprosten pod uslovom da pocnu placati.Albanci sa Kosovskim tablicama ne mogu cak ni da udju u srbiju vec moraju da plate za tzv probne tablice.srpskih zastava ima na javnim mjestima sirom kosova u Mitrovici Gracanici Pristini.. srpske zastave se nose cak i svadbama preko cijelog Kosova pa sve do Albanije kad srbi idu po neveste-Albanke...Hajde nek neki Albanac pokusa da sa Kosovskom zastavom prodje preko srbije-Ne bi stigao ni do Nisa, a vec bi bio isprebijan uhapsen ili lincovan.

slobodan

pre 8 godina

a kako bi Ti reagovao, majke ti, pa da si i sa dvojicom muskaraca u kolima, a niste naoruzani? ako ti preprece put, da bi te izgurali, prikocius, pa nema ogrebotine, i td.....pun mi je.....ovih hrabrih ovde un Srbiji bez Kosova i Metohije. Za pocetak, sedi u kola i idi dole, kolko da proveris, i zasto Srbi na Zadusnice idu na groblje pod pratnjom.... itd, itt...

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set