• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.03.2016

22:01

NIVO ZAPADNE MORAVE U PORASTU! Poplavljena Ovčar Banja!

Vesti

NIVO ZAPADNE MORAVE U PORASTU! Poplavljena Ovčar Banja!

Podeli vest

Nivo Zapadne Morave je u popodnevnim i večernjim satima porastao i ugrožena je Ovčar Banja u kojoj su poplavljeni most i ulice, kao i naselje Parmenac. S druge strane, kvarovi na sistemu za vodosnabdevanje "Rzav", koji su danas nastali usled poplave u Arilju, otklonjeni su i večeras je uspostavljeno normalno snabdevanje vodom u Čačku, Požegi, Arilju, Lučanima i Gornjem Milanovcu

Poplavljene su vikendice na obali jezera kod Ovčar Banje, a u naselju Parmenac voda je ušla u nekoliko kuća.

U selu Zablaće kod Čačka poplavljeno je nekoliko stotina njiva, a voda je ušla i u desetak kuća.

Poplavljeno je i čačansko prigradsko naselje Suvi breg u kojem se izlio kanal za navodnjavanje i poplavio ulice i dvorišta kuća.

U selu Ježevica kod Čačka voda je odnela lokalni put i oko 1.000 meštana tog sela je trenutno odsečeno od Čačka.

U Čačku, gde je jutros proglašeno vanredno stanje, najviše su poplavljena sela Konjevići i Preljina, usled izlivanja reke Čemernice, i poplavljeno je oko 150 domaćinstava i više stotina hektara njiva, a voda je ušla u oko 30 kuća. Iz tih naselja evakuisano je oko 420 ljudi.

Voda u Čačku je ispravna za piće, osim u naseljima Atenica i Trnava, saopštio je Zavod za javno zdravlje.

PUZOVIĆ UPOZORAVA: Tek večeras očekujemo kišu iznad centralne Srbije!

VODA PREKRILA PRUGU Prekinut železnički saobraćaj između Požege i Čačka


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set