• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

11.03.2016

15:55

DELOVI GRADA OD UTORKA BEZ VODE! U Novom Pazaru se očekuju restrikcije!

Vesti

DELOVI GRADA OD UTORKA BEZ VODE! U Novom Pazaru se očekuju restrikcije!

Podeli vest

Zbog velike mutnoće sirove vode filtersko postrojenje u Novom Pazaru prerađuje tek oko 320 litara vode u sekundi, zbog čega većina žitelja druge i treće visinske zone u ovom gradu od utorka nema vode, saopštilo je danas JKP "Vodovod i kanalizacija" iz tog grada

Iz tog preduzeća objašnjavaju da je problem nastao zbog velikih padavina i topljenja snega na Pešterskoj visoravni pa je značajno porasla mutnoća vode na izvorištu Raške.

- Što je sirova voda mutnija, to je za njeno prečišćavanje neophodno više vremena. Takodje, mutna voda brzo zaprlja filterska polja smanjujući im propustnu moć, a za čišćenje tih polja se koristi već preradjena voda - rekli su radiju Sto plus iz JKP "Vodovod i kanalizacija".

Filter trenutno prerađuje maksimalno 320 litara vode u sekundi što nije dovoljno za snabdevanje celog grada, za šta je minimum potrebno 550 litara vode u sekundi.

Član gradskog Štaba za vanredne situacije Zoran Milovanović rekao je lokalnom radiju da se naseljima bez vode ona doprema dvema cisternama "Gradske čistoće" i Vojske Srbije, ali da to nije dovoljno.

- Uputili smo apel za pomoć državnim organima i drugim gradovima da nam, ukoliko mogu, pošalju još neku cisternu, jer će za normalizaciju vodosnabdevanja u Novom Pazaru biti potrebno nekoliko dana - rekao je Milovanović.

On je dodao da će problem vodosnabdevanja biti glavna tema večerašnje sednice Štaba za vanredne situacije i da će se kao jedna od mera rešenja tog problema razmatrati uvođenje restrikcija u celom gradu.

Iz lokalne samouprave Novog Pazara kažu da su Jagodina, Raška i Kraljevo već ponudili pomoć i da će uputiti cisterne za dopremanje vode ugroženim naseljima.

U Elektrodistribuciji Novi Pazar kažu da je snabdevanje električnom energijom na teritoriji Novog Pazara i Tutina normalizovano, ali da i dalje ima sela bez stuje.

- Trenutno je u Novom Pazaru nekoliko desetina domaćinstava bez struje, a u Tutinu stotinak. Ekipe su na terenu i očekujemo da do kraja dana ili tokom vikenda otklone sve kvarove - kazao je direktor Elektrodistribucije Novi Pazar Zvonimir Milanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set