• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.03.2016

16:01

PALMA OBEĆAO: Posao svakoj devojci koja se uda!

Vesti

PALMA OBEĆAO: Posao svakoj devojci koja se uda!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković - Palma izjavio je danas da će svakoj devojci u Jagodini koja je nezaposlena, ako se uda ove godine, biti obezbeđeno radno mesto

 



- To je još jedna stimulacija i doprinos lokalne samouprave u borbi protiv bele kuga, koja se u Jagodini sprovodi poslednjih deset godina - rekao je Marković novinarima.

- To ćemo sigurno realizovati, mi to možemo, pokazali smo to bezbroj puta do sada - dodao je Marković i istakao da zapošljavanja neće biti, "osim na upražnjena mesta po sili zakona, u državnim i javnim preduzećina čiji je osnivač grad, veću, u novoizgrađenim fabrikama i onima koje će bitu izgrađene do kraja godine u Jagodini".

PALMA NEĆE FRESKU SA SVOJIM LIKOM! Političari nisu sveci, mi smo promenljivi, ONI SU VEČNI!

On je podsetio da će dogogodišnje opredljenje grada za povećanje nataliteta i borba protiv bele kuge, biti nastavljeni i ubuduće, podsticanjem sklapanja brakova, rađanja i pomoći trudnicama, smanjenjem cena dečijeg vrtića.

Za pomoć trudnicama i porodiljama u budžetu za ovu godinu je opredeljeno 30 miliona dinara, a biće isplaćivano mesečno po 12.000 dinara. 

PALMA OTKRIO: Napravili smo voštanu figuru Vladimira Putina - SAMO ŠTO NE PROGOVORI!

Svakom novorođenom detetu nazaposlnih roditelja, kod rođenja deteta biće isplaćeno po 200 evra u protivdinarskoj vrednosti, dodao je Marković.

Za novorođenčad izdvojeno je u budžetu 20 miliona dinara "i ovo nije od ove godine, da neko kaže zbog izbora, ovo radimo deset poslednjih godina", dodao je Marković.

Zahvaljujući ovakvom, konkretnom načinu borbe protiv bele kuge, Jagodina je na poslednjem popisu stanovništva imala 430 porodica više, a od 2011.godine, svake godine imamo do dva odeljenja đaka prvaka više, dodao je Marković.

PALMA: Mi ne dajemo luda obećanja!​

On je podsetio da je 2011. godine, da bi podstakla ženidbu u udaju starijh devojaka i momaka, pre svega onih na selu, Jagodina iz budžeta davala 3.000 evra bračnim parovima, ako je jedan od supružnika bio stariji od 38 godina. 

Za takve devojke i momke iz cele Srbije, jagodinska vlast je organizovala svačano upoznavanje uz večeru u Jagodini, a zatim i besplatno sedmodnevno druženje na moru u Grčkoj. 

PALMA SE NE PLAŠI POPLAVE: Jagodina nije u vanrednom stanju, na vreme smo očistili korita!​

U 2012.godini davali smo za svako novorođeno dete 1.200 evra, dodao je Marković i istakao da je u cilju pospešivanja rađanja, najjeftiniji vrtić u Jagodini u Srbiji, a đaci koji putuju u školu autobusima imaju besplatan prevoz na teritorji opštine, đaci četvrog i osmog razreda osnovne škole besplatno letovanje u Crnoj Gori, a maturanti srednjih škola besplatno letovanje u Grčkoj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zimzelen

pre 8 godina

gospodin Palma je stvarno pametan covjek I on dugo radi dobro za svoj grad I svoj narod on je od Boga dat on nije kao drugi ko ima vece skolstvo pa ga daj na vlast a kada bude na vlasti onda rade lose za narod I drzavu.Pazi Palma dati ova vlast ne uvali nekoliko stotina arapskih izbjeglica pa ces njih morati zaposliti nedaj se dati to nametnu neka ih oni zaposle kod svoje kuce.Hvala informer.

zika

pre 8 godina

Jagodinci znaju da Palma obecava kao Sojic, zato i ima 12.000 nezaposlenih. Na proslim izborima je obecavao od 2.000 do 7.000 evra kao podsticaj za zaposljavanje?! On je sve bogatiji, a gradjane je napravio u poslusne robove...to je istina.\n

miso

pre 8 godina

Sve je to u redu sto on radi,kamo srece da mogu i ostali.Samo da nije kao sto vec u komentarima neko rece to uslovljavanje vlade na neki nacin,ili nesto sto je jos gore zaduzivanje dok je on na vlasti,a sta ce posle biti nek razmislja onaj ko dodje i kad dodje.Generalno ima mnogo sposobnijih i pametnijih ljudi u Srbiji koji obavljaju istu funkciju kao on,a nisu u mogucnosti da se bas tako bahato ponasaju i djele toliki novac za sve i svasta.Daj boze da to u Jagodini sve izadje na dobro,ali da je sve regularno nije.

ultimaaaa

pre 8 godina

Eh kad će ovako nešto da bude u Subotici...

Mladozenja

pre 8 godina

12 hiljada dinara mesecno,pa ovo je tuga,gosin palma im nije spomenuo da ako jos pride i rode dobijace deciji dodatak celih 2500 dinara i slovima dve hiljade i petsto dinara,a sto se tice posla pusti demagogiju vazno je samo da se ima posao,jeste ali je isto tako vazno da moze da se od tog posla zivi zivot dostojan coveka,ovo sto on zagovara to se u civilizovanim drzavama zove robovlasnistvo,cik neka spomene kolike su prosecne plate na tim obecanim radnim mestima,sipak.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set