• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.03.2016

12:55

SPC: Poseta pape Srbiji nije bila planirana za maj!

Vesti

SPC: Poseta pape Srbiji nije bila planirana za maj!

Podeli vest

Srpska pravoslavna crkva odbacila je kao netačne navode zrenjaninskog biskupa Lasla Nemeta da je poseta pape Franje Srbiji bila planirana i dogovorena za maj

 


Portparol SPC vladika bački Irinej, u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, kaže da je za mesec maj ove godine planirana i dogovorena poseta pape Franje Istanbulu, gde treba da učestvuje na velikom međunarodnom skupu crkvenih poglavara, šefova i predstavnika država i humanitarnih organizacija, a predviđen je, kaže, i odvojeni susret sa patrijarhom vaseljenskim Vartolomejem.

"Ova ''senzacija'' je, međutim, demantovana od njegove svetosti Patrijarha srpskog gospodina Irineja, kao i iz Kabineta Predsednika Srbije", navodi episkop bački.

PAPA SE SPREMAO ZA POSETU SRBIJI 22. I 23. MAJA!? Izbori odložili dolazak katoličkog poglavara!​

Patrijarh srpski Irinej izjavio je prethodno da Srpska pravoslavna crkva nema informaciju da je poseta pape Frenje bila planirana za 21. i 22. maj.

Patrijarh je, reagujući na izjavu biskupa Nemeta da je poglavar Rimokatoličke crkve u maju trebalo da poseti Srbiju, a da je poseta odložena zbog izbora, u izjavi za "Blic" rekao da "prvi put čuje za to". 

Predsednik Međunarodne biskupske konferencije sveti Chiril i Metodije, biskup Nemet izjavio je juče u Subotici da je papa Franja trebalo da poseti Srbiju 22. i 23. maja, ali je njegov dolazak odložen zbog raspisivanja izbora za 24. april, javila je Hina.

Nemet je rekao da su pripreme za dolazak pape već počele, od Vatikana su dobijena upustva, bio je spreman program i sve je bilo islanirano.

- Međuitm, došlo je do promene situacije kada je premijer Srbije objavio raspisivanje opštih izbora, koji menjaju situaciju i atmosferu u državi - rekao je Nemet.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Само даље од Антихиста...!.. "Vicarius Filii Dei" - како званично гласи титула Папе, по нумерологији има број 666. Тако је још пре првог Папе Св.Јован оставио поруку о Антихристу и његовом броју који га открива. Зато браћо Срби - опрез..! Не наседајте на "слаткоречивост" његову, и не узимајте ЗДРАВО ЗА ГОТОВО, све што Вам тај каже...јер Ми смо врло наиван народ..страдалнички, и много пута због тога смо, и те како препатили, у историји својој...Зато што даље од Папе...знамо ко је он..!! "Не наседајте на слаткоречивост његову"...Јер тако "Антихрист најпре наивном човеку душу на превару - узме..." !!

GOLOGLAV

pre 8 godina

PAPA U SRBIJI: Uz sve uvazavanje PAPE Franceska, njegov put u Srbiju vodi preko najveceg SRPSKOG PODZEMNOG GRADA, koji su sagradili njegovi "veliki" sledbenici HRVATI, koji se zove JASENOVAC.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set