• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

20.03.2016

19:56

(VIDEO) ŠOKANTNA REPORTAŽA RUSKOG NOVINARA: Vođa ISIS obučavan u Bondstilu?!

Vesti

(VIDEO) ŠOKANTNA REPORTAŽA RUSKOG NOVINARA: Vođa ISIS obučavan u Bondstilu?!

Podeli vest

Ruski novinar Anton Ljadov otkrio je u svojoj šokantnoj reportaži o Kosovu da je jedan od vođa takozvane Islamske države (ISIS/DAEŠ) radio u američkoj vojnoj bazi Bondstil!

- Na Kosovu, kuda idu izbeglice potisnute iz Evropske unije, vri kotao u kojem su i nevoljnici, i oni koji vrbuju ljude u varvarski kalifat, i narko-dileri, i specijalne službe raznih zemalja, i ko zna ko još - kaže on u svojim zapažanjima.

Izbeglički put kroz planine

- Maršruta kojom većina izbeglica dospeva na teritoriju Kosova veoma je teška i vodi kroz planine. Ipak, na Kosovu nema nikakvih ograda, zbog čega je za njih ovo najjednostavniji i najrealniji način da se domognu Evrope. Pošto je u planinama veoma hladno, i dalje ima snega, kretanje je izuzetno teško. Izbeglice se zaustavljaju na neko vreme da se odmore, razapinju šatore. Oni čak i ne shvataju. Ne samo što ima medveda, nego i je i cela ova teritorija pod kontrolom albanskih boraca-vehabista. Ovde ne zalaze čak ni lokalni žitelji - konstatuje Ljadov.

Na Kosovu, kuda idu izbeglice potisnute iz Evropske unije, vri kotao u kojem su i nevoljnici, i oni koji vrbuju ljude u varvarski kalifat, i narko-dileri, i specijalne službe raznih zemalja, i ko zna ko još

Uz konstataciju da terorističke organizacije na Šar-planini postoje još od kosovskog rata 1999. godine, Ljadov prenosi svoj susret sa Cvetkom Stojčetovićem, lokalnim poljoprivrednikom koji priča da zbeglica u poslednje vreme ima sve više.

- One se spuštaju s planina znajući da će im u kampu dati sve što im treba. Do migracionog centra ima oko 60 kilometara. Dalje su kontrola i bodljikava žica. Novinare izbeglicama ne puštaju. Zabranjeno je snimanje kamerom i foto-apratom, čak i diktafonom - opisuje svoje putešestvije ovaj ruski novinar. 

POTERA ZA KOLJAČEM ISIS: Kosovska policija traga za Lavdrimom Muhadžerijem!

- Idem u Englesku preko Kosova zbog toga što je ovo slaba država, gotovo bez kontrole. Zar ovde mogu da uhvate sve nas, da saznaju moje pravo ime? Ja sam, na primer, proveo tri meseca u Saudijskoj Arabiji. Tamo mnoge optužuju za vezu s teroristima. U migracionom centru ne znaju da sam bio u zatvoru. Ali ipak me ne puštaju u Evropu. Pri kraju sam s novcem. A ovakvih poput mene u poslednjih devet meseci ima više od stotinu. Ni normalne hrane, ni novca. Naravno, ljudi su u očajanju. Šta preostaje? Puštaju nas od sedam ujtru do deset uveče i mnogi izlaze i traže drugi život. Ovde ima organizacija koje obećavaju momcima dobar život, ali ih primoravaju da rade strašne stvari. Ako stupiš u njihove redove, dobijaš sve. Takvih mesta ima mnogo - prenosi Ljadov reči izvesnog Zakija, jedag od mnogobrojnih izbeglica. 

Ruski novinar će potom preneti i svoja iskusta iz gradića Vitine.

- Oblast nazivaju prestonicom džihadizma na Balkanu. Ovde se nalazi džamija u koju dolazi većina izbeglica. Ovu oblast potpuno kontrolišu albanske grupacije. Džamija se proslavila time što su pre nekoliko godina u njoj bile okačene fotografije Osame bin Ladena. 

- U poslednje vreme ovde je mnogo mladića koji su došli iz Alžira, Maroka. Oni prvo žive u migracionim centrima, a potom dolaze kod nas. Mnogi ih primaju u svoje stanove, kuće - ruski novinar prepričava reči imama džamije, uz konstataciju da je ovakve džamije na izbegličkom putu od Grčke ka severu Evrope nemoguće je prebrojati. 

- Radikalni islamizam na Balkanu napreduje geometrijskom progresijom - konstatuje Ljadov pre nego što će svoju reportažu nastaviti u Skoplju.

(VIDEO) TAJNA MISIJA RUSKIH SPECIJALACA: Upali u Kačanik i uhapsili zloglasnog koljača ISIL-a?!

- Prestonica Makedonije. Na jednoj od zgrada je zastava, simbol terorističke organizacije Nusra, ogranka Al Kaide na teritoriji Sirije i Iraka. Na duši terorista su hiljade nevinih. 

- Broj sledbenika radikalnog islamizma na Balkanu raste geometrijskom progresijom. Organizacije stalno dobijaju svežu krv, formirana je dobro organizovana religiozna mreža koja povezuje Kosovo, Makedoniju, Albaniju, Federaciju Bosne i Hercegovine, dobro je organizovana i opremljena za izvođenje terorističkih napada. U oblasti u kojima vrbuju uglavnom mlade, snage Kfora retko zalaze. I to, bez obzira na ogromnu vojnu infrastrukturu koju oni imaju na teritoriji Kosova - preneće Ljadov i reči Milovana Drecuna, šef delegacije parlamenta Srbije u Parlamentarnoj skupštini Organizacije za kolektivnu bezbednost i saradnju. 

Vođa terorista obučavan u američkoj bazi

Ruski novinar potom će posetiti i američka baza Bondstil, najveću na Balkanu.

Da bi se obišli makar prvi poligoni, potrebno je prepešačiti kilometre, ali, sudeći po navigatoru, ovde je ceo grad. Kasarne za 7.000 ljudi, streljane, platforme za helikoptere. Ovo mesto je poznato po tome što je upravo ovde radio čovek koji se preziva Muhadžeri u sastavu NATO odreda Kfora

Anton Ljadov

 

- Da bi se obišli makar prvi poligoni, potrebno je prepešačiti kilometre, ali, sudeći po navigatoru, ovde je ceo grad. Kasarne za 7.000 ljudi, streljane, platforme za helikoptere. Ovo mesto je poznato po tome što je upravo ovde radio čovek koji se preziva Muhadžeri u sastavu NATO odreda Kfora. Ovaj čovek u Siriji predvodi albanski ogranak DAEŠ-a. Novinari su ga sahranjivali nekoliko puta - 2013, 2014, ali prema podacima kosovske televizijske kompanije RTK, on ne samo što je živ - postoje njegove fotografije na Tviteru iz decembra 2015. godine - nego periodično izvozi nove borce s Kosova na teritoriju Iraka i Sirije - ističe Ljadov.

- Borci ovde rade šta god žele, pred očima NATO-a. Amerikanci čak i ne pokušavaju da ih prate. Pogledajte moju ruku! Izlazio sam sa službe, seo u automobil i počeli su da pucaju na mene albanski dželati, samo zbog toga što nisam bio u traci. Moja glava je bila na 15 centimetara od cevi pištolja. Meci su mi razdrobili kost, izbili vilicu. Sakupljao sam ostatke po putu i jedva sam se domogao bolnice. Natovci su bili pored i pravili se da nisu ništa primetili, a sledec´eg dana su prišli i pitali šta se dogodilo. Kao da nisu bili tu. Stid i sram! Nažalost, izbeglice koje idu danas na Kosovo ne shvataju da i njima isto to može da se desi - kaže u reportaži ruskog novinara pravoslavni sveštenik Dragan.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
asid

pre 8 godina

Šta je tu čudno, pa svi teroristi se obučavaju u američkim bazama, to je sve njihov kadar, sećate se valjda Bin Ladena!

Moscow

pre 8 godina

Sve je to pod kontrolom. Za to sve se brine USA, i valjda oni znaju sta treba da rade. Za vas su to teroristi a za njih to je poslusna radna snaga. Ja mogu da im pozelim sve najgore u zivotu a ako bog da vratice se nama Kosovo. Pa ce onda da mi ocistimo to od gadija.

Marcco

pre 8 godina

Pa ovo je opšte poznato... taj što se obučavao u Bontstilu je ono govedo što je pre kamerama zaklao dete od 12 godina jer je navodno spiuniralo za Asadove snage. Zove se (ili zove sebe) Lavdrim Muhadžeri a pored Bondstila radio je i za NATO bazu u Avganistanu.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set