• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: bulevar.rs/informer.rs

24.03.2016

11:39

OVA DEVOJČICA BI DANAS IMALA 20 GODINA... Milica Rakić imala je samo tri godine kada je UBILA NATO BOMBA!

Vesti

OVA DEVOJČICA BI DANAS IMALA 20 GODINA... Milica Rakić imala je samo tri godine kada je UBILA NATO BOMBA!

Podeli vest

Danas se navršava 17 godina od početka vazdušnih napada NATO-a na SRJ. Nakon toliko godina slike razaranja još uvek žive, a smrt malene Milice Rakić postala je simbol stradanja civilnih žrtava

Trogodišnja Milica Rakić poginula je 17. aprila 1999. godine u Batajnici kada je geler od rasprskavajuće NATO bombe uleteo u kupatilo i pogodio devojčicu u glavu dok je bila na noši. Njen tata Žarko je svojevremeno izjavio da se Milica uvek plašila da sama odlazi u toalet, ali da je tog kobnog dana rekla – “Neka mama, sama ću“. 

ISPOVEST OCA ČIJU SU ĆERKU UBILI NATO ZLOČINCI: 17 godina se pitam šta im je moja Sanja bila kriva?!

Dom porodice Rakić nalazio se na šest kilometara od vojnog aerodroma u Batajnici, a njene slike i priča o tragičnoj sudibini obišle su svet i postale simbol stradanja nevinih žrtava 1999. godine. 

- Za nas vreme stoji. Naš bol je isti kao i 17. aprila 1999. godine - rekla je pre nekoliko godina njena mama Dušica Rakić. 
Public



Ekipa “Večernjih novosti“ pre dve godine posetila je porodicu Rakić, a otac Žarko je tom prilikom izjavio da bi Milicu danas bilo sramota zbog svega što nam se dešavalo.

- Nisam želeo da krpim rupe i da popravljam kuću. Neka stoji kao spomenik NATO agresije na moju porodicu - rekao je njen otac, koji se od tada suočavao sa mnogim egzistencijalnim problemima. 

U kući danas Žarko živi sa suprugom Dušicom i dvoje dece, sinom Aleksom, majstorom kuhinje u jednom restoranu, i ćerkom Anđelom, učenicom i odbojkašicom. Na zidu velike sobe stoji mala pozlaćena ikona sa Miličinim likom koja bi danas imala 20 godina.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Danas je trebalo proglasiti DAN ŽALOSTI i - zapaliti sveće...!

Dera

pre 8 godina

Ako ti neko ubije decu a ti se " druzis " sa njim , STA SI TI ???

aca

pre 8 godina

tragicno,a zamislite kako je tek u bosni bilo samo u sarajevu ubijeno 1600 dece

nenad

pre 8 godina

Od tuge, srce mi drhti. Milica, Sanja, koliko lepih srpskih imena, koliko neostvarenih snova, a sve zbog nekog Bila, Meri, Hilari...

Gille

pre 8 godina

Svakog 24.03. treba da se oglase sirene, u vreme kada je Milica ubijena. Spomenik je nesto sto se poseti ili ne, ali zvuk sirene je neizbezan, pogotovo onima cije su drzave ucestvovale u masakru.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Bio je to GENOCID nad srpskim narodom..."Krvava Bajka" koja još traje...Neka im je Bogom Prosto...! Imaće strašni sud posla - za dželate naše..A onda, ne treba ni svedoka ni lažnih suza...Skener duše ili Pravednik - sudiće nemilosrdno, za dela i nedela...zvana "kolateralna šteta"..?! E za to sledi "užareno ugljevlje" na glave slugu Antihristovih...! Večna kazna gora i od svake smrti - koja je trenutak, naspram ove grozne večne patnje ovih sotonskih slugu - u paklu...

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set