• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.03.2016

12:42

(VIDEO) VUČIĆ U VARVARINU: Ubijali ste naše ljude, ubijali ste nam decu, ali SRBIJU NE MOŽETE DA UBIJETE

Vesti

(VIDEO) VUČIĆ U VARVARINU: Ubijali ste naše ljude, ubijali ste nam decu, ali SRBIJU NE MOŽETE DA UBIJETE

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić rekao je na centralnom komemorativnom skupu u Varvarinu, povodom 17. godišnjice NATO bombardovanja Srbije, da su u zločinačkom bombardovanju ubijali naše ljude i decu, ali nisu mogli da ubiju Srbiju

- Noć 24. marta te 1999. pamtićemo zauvek kao jednu od najtežih noći za nas kao narod, ali danas zato uspravno i ponosno tužnim glasom i tiho, ali jasno možemo da kažemo: ''Ubijali ste nas, ubijali ste našu decu, ali Srbiju niste ubili jer Srbiju niko ne može da ubije - poručio je Vučić.

Premijer se zatim obratio porodicama stradalih.

- Preostaje nam da kleknemo pred vama, da sagnemo glavu, mi koji smo dužnici, da bar na tren ćutimo... Oprostite ako možete i onima koji ne umeju da mole za oproštaj, onima koji su ubijali, a ne umeju izvini da kažu. Naš grč na licu nikada nisu želeli da vide. To je bila agresija 19 moćnih zemalja, besmislena i bespotrebna, jedan od pokolja koji sve poruše, a ništa ne rešavaju - dodao je Vučić.

Nećemo dozvoliti napade na Republiku Srpsku

Premijer Vučić poručio je onima koji presudu Radovanu Karadžiću misle da iskoriste za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku da Srbija to ne sme, ne može i neće da dozvoli.

- Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije. Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednik Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli - istakao je Vučić.

Kako je istakao, Srbija će stati uz svoj narod i štiti njegovo pravo na opstanak, kao i pravo na postojanje i život Republike Srpske.

- Ne ugrožavamo nikoga, nikome nećemeo da pretimo, ali nikome ne damo da Srbe gaze zato što su Srbi. Nismo ničija krpa, mi smo ponosan, nepokoran i nepokoren narod - rekao je Vučić.

Predsednik Vlade Srbije je konstatovao da je svaki rat zločin i da nema opravdanja, objašnjenja, razloga ni smisla.

- Postoji samo opomena i njima i nama, njima da će bar pred bogom i pred sobom morati da kažu za sve stradale, za krv će morati da kažu da je bila krv, a ne slučajnost ili kolateralna šteta. To su bila deca, a ne borba za demokratiju i slobodu. Bog će im možda oprostiti, mi jesmo, ali nismo zaboravili - istakao je Vučić.

Promo

On je podsetio i da je nekada, u vreme krstaških ratova i ubijanja celog grada Bezije, papski legat rekao “sve ih pobijte, a bog će svoje prepoznati“ i potom dodao:

- Tako se govorilo nekad, sada se govori da je to kolateralna šteta.

Promo

Premijer Vučić je poručio da građanima može da obeća samo život, kolevke i rad, a da za nove rake, bombe i smrt više nema opravdanja.

- Verujemo u život, što pokazujemo time što odajemo počast onima koji sju zivote dali. Možemo samo život da opravdavamo i obećavamo, i to obećavamo pred žrtvama pred kojima klečimo - poručio je Vučić.

Promo

Ne damo više nijednu Milicu, nijednu Sanju, jer ovoj su zemlji potrebni životi, dodao je premijer i poručio:

- Ovoj ste zemlji potrebni živi, potrebna su nam deca i škole i svaki oblik komunikacije. Da zavoravimo nećemo, a da nas pokore nećemo da dozvolimo nikome. Srbija će ostati zemlja nepokornih i nepokorenih ljudi!

Promo

Centralna državna cerenomija povodom Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja počela je pomenom stradalima u Varvarinu, gde je 30. maja 1999. godine na mostu na Velikoj Moravi poginulo deset građana, a 17 teško ranjeno.

MILENKOVIĆ: Milosrdni anđeo i nemilosrdno rušenje

Posle intoniranja himne, prisutnima se obratio predsednik opštine Varvarin i otac poginule Sanje, Zoran Milenković.

Predsednik opštine rekao je da je to bio nezapamćeni zločinački cilj jedne vojne sile, da bi pokazala kako se surovo kažnjava srpski narod koji nije imao zaštitu Saveta bezbednosti UN i velikih sila koje su imale pravo veta.

- Nije nam jasno da su znak jednakosti postavili između 'milosrdnog anđela' i nemilosrdnog rušenja jedne zemlje - rekao je Milenković.

Naši uništeni životi u tim danima svedoče o dehumanizaciji Evrope onog doba, rekao je Milenković i istakao da je most u Varvarinu gađan na dan Svete trojice, dok su odzvanjala crkvena zvona.

- Svake godine ćemo se okupljati na ovom mestu sa porukom da se nikada nigde ne ponove ovakvi zločini - poručio je Milenković.

Državnu ceremoniju kod Spomenika poginulim građanima na Varvarinskom mostu predvodio je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, a prisutni su bili i članovi porodica nastradalih, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsednica parlamenta Maja Gojković, ministri u Vladi Srbije.

Nikada neću i ne mogu zaboraviti 30. maj

Nikada neću i ne mogu da zaboravim to što se desilo 30. maja 1999. godine. Čuo sam vrisku devojčica koje su se držale za ogradu srušenog mosta i potrčao da im pomognem, priča Miroslav Dakić, jedan od teško ranjenih meštana Varvarina tokom NATO bombardovanja te varoši.

Dakić priča da je, dok je pokušavao da pomogne povređenima, usledio još jedan nalet bombardera i da je tom prilikom i on ranjen u levu nogu i levu ruku.

Slična je priča i Momčila Jevtića, čija je kuća u blizini mosta.

- Tog dana sam pecao na dvadesetak metara od mosta, kad je udarilo prvi put. Čuo sam zapomaganje povređenih i pritrčao da im pomognem. Video sam povređene devojčice na ogradi mosta. Usledio je još jedan nalet i tada sam ranjen u ruku, glavu i imam 64 gelera u nozi - rekao je Jevtić.

Vazdušne snage NATO u nedelju 30. maja 1999. godine sa četiri projektila bombardovale su most na Velikoj Moravi u Varvarinu. Tad je poginulo deset ljudi, a teško ranjeno njih 17.

Najmlađa žrtva bila je petnaestogodišnja Sanja Milenković, učenica Matematičke gimnazije u Beogradu.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 8 godina

Danas je valjalo proglasiti DAN ŽALOSTI i - zapaliti sveće....

Pavle

pre 8 godina

Ne smemo da zaboravimo sta nam se dogodilo, ni jednu zrtvu. Ali oprostiti je ljudski, treba krenuti napred.

janko

pre 8 godina

Neka znaju da im nikad necemo oprostiti ni zaboraviti ubijenu decu i ostale zrtve!

Maki

pre 8 godina

Nećemo zaboraviti, takve stvari se ne zaboravljaju!

kladionicark

pre 8 godina

Za Srbiju je ovo bio veliki i nezaboravan udarac.

lole

pre 8 godina

Treba da se setimo zrtava NATO agresije i odamo pocast svake godine na godisnjicu bombardovanja.

Slalom

pre 8 godina

Toliko puta su ubijani naši ljudi, deca i žene , ali Srbija i dalje postoji ponosna i jaka.

Senda

pre 8 godina

Srbiju niko ne moze ubiti mada su mnogi kroz vekove pokusavali, ali Srbija se kao Feniks izdigne iz pepela jos jaca i snaznija.

Zorica

pre 8 godina

Srbija ce uvek biti na pravom putu jer Srbija pobedjuje !

corli89

pre 8 godina

Nikada im nećemo zaboraviti nevine žrtve i decu.

gadacija

pre 8 godina

svi su želeli da nas vide poražene ali godinama u nazad u svakom ratu Srbin se borio uzdignute glave.

marija

pre 8 godina

ni posle 17god. ne mozemo da zaboravimo i nikada necemo...mnogo je nevinih zrtava tada palo...slava njima...

Mara

pre 8 godina

Srbija nikada nece zaboraviti ubijanje neduzne dece i svih ostalih u NATO bombardovanju.

Sale

pre 8 godina

Mozemo samo da se nadamo da se tako nesto vise nikad ne ponovi. Postoje centri moci kojima upravlja zlo, i njima je cilj da u svetu izazovu haos. Sta su Ameri radili na Bliskom Istoku? Srbija je ojacala i zato se trudi da se ovako nesto vise nikad ne ponovi.

Tale

pre 8 godina

NATo je pocinio zlocine protiv neduznog naroda i mislim da je to dovoljan razlog da NIKADA ne udjemo u NATO niti bilo koju vojnu alijansu.

Rale

pre 8 godina

Nema reci koje moze da opise tugu nanetu Srbiji, bombardovanje nije imalo opravdanje.

sg

pre 8 godina

Trebamo li ista vise reci no sto su rekle zrtve i ranjeni. Neka se zapad ponosi ovakvim postupcima, a mi moramo da se borimo da niko vise ovako ne strada kao mi.

Micko

pre 8 godina

I posle svega su rekli da je to kolateralna šteta. Strašno!

daca

pre 8 godina

Niko nece uspeti da ubije Srbiju, a svi oni koji to pokusavaju neka im sluzi na cast, i siguran sam da ce nekada odgovarati za svoja zlodela.

Dragan

pre 8 godina

I svi ti zlocinci predvodjeni Klintonom i Solanom jos nisu odgovarali za svoja zlodela koja su pocinili u Srbiji.

hana

pre 8 godina

Zivimo za nas,za sve stradale u Nato bombardovanju, Srbija pamti.

senjorita

pre 8 godina

Iz ratova izašli smo kao pobednici... što nas nije ubilo ojačalo nas je, a danas smo kao čelik!!!

Vuk

pre 8 godina

Ne sme se nikada zaboraviti sta su uradili nasim ljudima i koliko dan danas ispastamo zbog toga.Takodje ne smemo vise dozvoliti da imamo drzavu sa neodgovornom politikom koja je dovela do bombardovanja nase zemlje.

Obilic

pre 8 godina

Nikada necemo moci da zaboravimo sta se desilo 1999 godine,nismo cak ni izvinjenje dobili strasno je to.

Mara

pre 8 godina

Srbija ne sme nikada zaboraviti na nevino stradale zrtve u toku Nato agresije.

Tiki

pre 8 godina

Da, Srbija je uvek bila ponosna i jača je izlazila iz svake nedaće, zato Srbija pobeđuje...

Bane

pre 8 godina

Pokusali su, ali nisu uspeli da ubiju nasu Srbiju.

Sanja

pre 8 godina

Decu Vam necemo oprostiti, decu Vam necemo zabraviti. Zato danas biramo put mira i tezimo da na tom putu istrajemo.

psiholoskinja26

pre 8 godina

NIko nikada ne može ubiti Srbiju baš zbog te naše ubijene dece!!

Goran

pre 8 godina

Ko god je doziveo bombardovanje, nikad ga ne moze zaboraviti.

naiva

pre 8 godina

Sad mogu da nas ubijaju sa diplomatskim imunitetom!

Tirion

pre 8 godina

Nas ponos i nasu cast ne mogu nikada da nam oduzmu. To je poruka koju Vucic zeli da posalje u svet i da svim stavi do znanja ko smo i sta smo.

saska1980

pre 8 godina

I nikada nece moci da nas ubiju kao zemlju i kao narod ma koliko im smetali.

Lala iz Banata

pre 8 godina

Убијали су нам децу !... а Ми се и даље "гурамо" у то њихово криминално друштво...Па какви смо Ми то - људи..? Каклви су они - то смо већ давно .. апсолвирали....

Maja

pre 8 godina

Tuzan dan za sve, veliko postovanje za sve zrtve.

DejanaKG

pre 8 godina

Nisu Srbi zlopamtilo... Ne zaboravljaju, ali prastaju.

Nana

pre 8 godina

Žrtve se ne smeju zaboraviti,a zločince će kad -tad sustići zaslužena Božija kazna.

Rade

pre 8 godina

Bilo je to jezivo šta su nam uradili! Nikada im nećemo zaboraviti!

Marina

pre 8 godina

Secanje na zrtve obelezavacemo svake godine, zaboraviti necemo nikada, a oprostiti moramo zbog novih pokolenja.

daca

pre 8 godina

Ovu tragediju nikada nećemo i ne možemo zaboraviti.

Mila

pre 8 godina

Bilo, ne ponovilo se nikada. Zrtve nikada nece biti zaboravljene!

milan

pre 8 godina

NATO zločinci neće moći nikada i ničim da opravdaju ovaj genocid nad nedužnim narodom. To će zauvek ostati kao ljaga nad njima.

Veljko

pre 8 godina

Ubijali ste nas,ali našu zemlju nikada nećete.

Olja

pre 8 godina

Pokazivanje moći nad malom Srbijom ne služi na čast NATO alijansi. Oni su nadmoćniji od nas, i demonstrirali su silu nad nama. Mi ćemo pamtiti naše žrtve, obeležavati naša stradanja i nećemo zaboraviti ni ko smo, ni šta smo i čemu težimo.

Boka

pre 8 godina

Tokom bombardovanja pokušali su da nas ponize i unište,nisu u tome uspeli,jedino u čemu su uspeli je da su ubili nedužne građane.

Cp6NH

pre 8 godina

Tako je, mi smo istrajan narod, ako budemo slozni mozemo sve.

erika

pre 8 godina

Ovo je dan koji nikada ne treba zaboraviti, zbog onih kojih više nema i zbog toga da se ovako neštio nikada nikome više ne desi.

bora

pre 8 godina

Srbiju su mnogi rusili i pokusali da sruse bezuspesno dizala se kao feniks iz pepela uve i uvek ce se dizati kao ponosni borac ispred svih stajati i nikad glavu pognuti jer to je Srbija koju od nas svako zna.A premijeru svaka cast na govoru emotivan,ponosan i snazan!

slobodan

pre 8 godina

Da nam se nikada više ne desi a svakoga svoje stigne kad tad.

Seka

pre 8 godina

Bombardovanje Srbije beleži 17 godina sećanja na stradale i podseća da je nasilje nedopustiv čin nad ljudima.

Boki

pre 8 godina

Taj 24.mart 1999. godine je upisan u istoriju Srba kao dan stradanja neduznih.

Nikola

pre 8 godina

Treba odati počast tim ljudima koji su nastradali.Lepe reči premijera,pogotovu što se posle toliko godina Srbija uzdigla i ide u korak sa istim tim državama koje su nas bombardovale.

Jeca

pre 8 godina

Nasa zemlja nikada ne sme da zaboravi nevine zrtve koje su nastradale.

Eva

pre 8 godina

Porodicama je danas najtezi dan zato danas saosecamo sa njihovim bolom..

jaca

pre 8 godina

Srbija ne sme biti pokorena od strane agresora ,a ne sme ni ostai izolovana.'' Srbija će ostati zemlja nepokornih i nepokorenih ljudi!'' Tako i mora biti

jeca

pre 8 godina

tek dolaskom Vucica na celo Srbije, secanje na bombardovanje se obelezava kako dolikuje!

brane

pre 8 godina

Pitam se kako se osećaju danas oni koji su ovo uradili.....

slavica

pre 8 godina

Ogromna tragedija koja više ne sme da se ponovi!

Helena

pre 8 godina

Tako je. Ne smemo dozvoliti da ubiju Srbiju, da zaboravimo zrtve-heroje. Vraca se njima sve to polako. Neka osete bol i tugu vecu nego sto je nasa!

dalibor27

pre 8 godina

Srbiju niko ne moze da pobedi, uvek smo mi izasli kao pobednici na kraju

Jovan

pre 8 godina

Previse smo izgubili u njihovoj nemilosrdnoj agresiji. Cuvacemo od zaborava nase heroje. Slava im.

saša

pre 8 godina

Ono što se desilo u proleće 1999.godine u našoj zemlji, nikada nećemo i ne možemo zaboraviti. Dužni smo to uraditi radi sećanja i odavanja počasti svim žrtvama agresorskog i podmuklog NATO bombardovanja naše zemlje i civilnih ciljeva.

Milka

pre 8 godina

Srbija je večna i najstarija zemlja na svetu, ona nikad ne može nestati niti biti zaboravljena...

Dera

pre 8 godina

Ubijali su nasu decu , i zato ne treba da se druzimo sa njima !!!

Nenad J

pre 8 godina

Svaka ta bomba koja je pala na našu teritoriju i dalje ubija naš narod. Stari umitu od stresa, mladi od osiromašenog uranijuma i ko zna kakvih otrovnih materija. Srbija je zaslužila makar objašnjenje od NATO zašto su gađali civilne ciljeve?

ivangrozni

pre 8 godina

Ono što su hteli da ubiju ,nisu mogli,naš ponos i veru u Boga i pravdu.

Lena90

pre 8 godina

Srbija oplakuje svoje nevine žrtve bombardovanja ,sećanja na nji ne blede.

Vida

pre 8 godina

Ova noć se pamti kao jedna od najgorih. Ogroman gubitak.

Tijana

pre 8 godina

Ne ponovilo se vise nikad ovako nesto, ne ponovio se nikad plac majki, plac dece, ne nastradao nikad vise niko neduzan.

Branko

pre 8 godina

Pokazali smo da smo ponosan i dostojanstven narod koji zna da prašta ali ne i da zaboravlja.Moramo podržavamo život i napredak naše jedine države!

Darko

pre 8 godina

Slava nevinim zrtvama, nikada ih necemo zaboraviti.

Danijela

pre 8 godina

Srbija danas zali i seca se trgedije koja je zadesila srpski narod.

MARIJA

pre 8 godina

Ne ponovilo se nikada vise, jer su mnogi neduzni dali svoje zivote, narocito deca koji su tek poceli da zive.Ali Srbiju niste ubili niti ce te je ikada ubiti.

Becarusa

pre 8 godina

30. Maj se i nakon toliko godina ne moze zaboraviti, dosta je nevinih zivota izgubljeno tada

Tamara

pre 8 godina

Ljudi su izgubili svoje najmilije. Sve još uvek boli. Te rane neće niko da zaceli. Jedino nam ostaje tužno sećanje.

Katarina

pre 8 godina

Tako je. Moramo se drzati zajedno, moramo cuvati nasu domovinu i nesmemo pustiti da se zaborave nasi heroji.

Ivan

pre 8 godina

Srbija vise nikada ne sme da dozvoli da gubi ljude i smatram da se to nece dogoditi.

iva

pre 8 godina

Uvek cemo pamtiti nevine zrtve nastradalih u NATO bombardovanju.

gigaq

pre 8 godina

Srbija ce vecno da pamti nastradale i ovaj udarac na nju.

Milan

pre 8 godina

Ne postoje bombe koje mogu da ubiju naš ponos, čast i poštenje

Ada

pre 8 godina

Ne smemo nikada zaboraviti na kakav nacin smo izgubili neduzne ljude.

sg

pre 8 godina

Moze li roditeljima da se vrate deca, mogu li ognjista da se ne ugase kada su ugasili mladost, mozemo li da zivimo, a da se ne secamo? Na svako pitanja odgovor je NE!

Zoran

pre 8 godina

Nato je pokazao da nije sve u moci i sili mora biti i malo ljubavi.

Dejan

pre 8 godina

Teski su dani iza nas, ovakavu agresiju nad srpskim narodom necemo zaboraviti. Pocast svim nastradalim zrtvama.

tutu

pre 8 godina

Da nikada niko ne zaboravi. Mrznja i agresija nista dobro ne donose.

Tasko

pre 8 godina

Neka im je vecna slava. OStale su samo brojke za NATO ali za nas to su neduzni ljudi koji nisu smeli da poginu .

Dmitar

pre 8 godina

Napali su nas,razorili bolnice,škole,fabrike,mostove,ali nas nisu pokorili.

Marija

pre 8 godina

Nasu zemlju niko ne moze da ubije. Zrtve nesmemo zaobariti nikada.

Sara

pre 8 godina

Srbiju niko ne moze da ubije zato sto ima ko da je brani.

Slavko

pre 8 godina

Americi niko ne moze da se suprostavi. Oni pod istim izgovorom bombarduju sve zemlje koje nisu po njihovoj volji to se desavalo i kod nas a desava se i dan danas.

Maja

pre 8 godina

Noć 24. marta 1999-e je jedna od najtežih u srpskoj istoriji.

ana

pre 8 godina

Ne smemo dozvoliti da se ovako strašna tragedija ikada više ponovi.

Ana

pre 8 godina

Srbiju nisu uspeli i nece! Srbija se danas mnogo vise ceni!

Lizalica

pre 8 godina

Pokušali su da nas pokore ali Srbija stoji uspravna i ponosna sećajući se svojih žrtava NATO bombardovanja.

dejana

pre 8 godina

24.03.1999 nikad ne zaboravi , nikad ne oprosti !!!

Veljko

pre 8 godina

Srbija je stoicki podnela i podnosi sve napade...

Marija

pre 8 godina

Prosli smo kroz puno toga. Ne smemo zaboraviti ni sta smo prosli a ni ko nas je do toga doveo.

Sanja

pre 8 godina

Srpski narod je mnogo propatio...nikada to ne moze biti zaboravljeno.

Dusan

pre 8 godina

Bombardovanje se nesme zaboraviti ako mislimo da idemo napred.

Nana

pre 8 godina

Srbija je jedna i večna,mnogi su pokušali da je pokore pa nisu uspeli,mnoga carstva su želela da je izbrišu sa karte država pa nisu uspeli...nije uspeo ni NATO....žrtve nećemo zaboravizi nikada.

Cane

pre 8 godina

Ma ko su oni da nam celog veka uzimaju ono sto je nase. Uzeli su nam i previse. Dosta je bilo.

Miladin

pre 8 godina

Srbija je iz tog stradanja izašla jača, ali nikad se više to ne ponovilo.

Gaga

pre 8 godina

Desilo se i ne možemo prošlost vratiti, ali ono što moramo je da gledamo u budučnost. Mir sa svima i dobra saradnja donosi uspeh i razvoj ove države.

zoki

pre 8 godina

Najžalosnije od svega je kada te iste ubice sude našim herojima u Hagu, a nikada neće odgovarati za 80-toro dece koje su pobili tokom bombardovanja 1999. godine. To im nikada ne smemo zaboraviti.

dragan

pre 8 godina

Bas tako !! Ubijali ste nas, ubijali ste našu decu, ali Srbiju niste ubili jer Srbiju niko ne može da ubije !!!!

Anita

pre 8 godina

Danas je tuzan dan za celu Srbiju kada su od NATO bombardovanja stradali nevini

Vikica

pre 8 godina

Nikad necemo zaboraviti tu kobnu noc i zrtve koje su stradale.

Neutesna

pre 8 godina

Rane i dalje bole. To najbolje znamo mi koji smo izgubili nekoga za vreme NATO agresije.

Nikola

pre 8 godina

Jako tuzan dan za sve. Srbiju niko i nista ne moze ubiti.

Daca

pre 8 godina

Ni krivi, ni dužni, a stradali... Nemojte dozvoliti da se ponovi.

psiholoskinja26

pre 8 godina

Volju i snagu za bolje sutra nam niko ne može uzeti.

Sofija

pre 8 godina

Ovo je još jedan težak i bolan dan za celu Srbiju. Sećanja na žrtve stradanja srpskog naroda 1999., dovodi nas do tačke kada ostajemo bez reči. Pružili smo im ruku pomirenja, zarad budućnosti.Sećaćemo se naših stradanja, radi te iste budućnosti.

Nesa

pre 8 godina

Ne znam da li je ikad deo pravde izasao na videlo i da ce nekad pravda biti zadovoljena. Mnogo smo izgubili. Nikada se ne treba zaboraviti, ali se moramo zbog buducih narastaja okrenuti buducnosti.

Slađa

pre 8 godina

Hteli ste da nas uplašite, kaznite i pokažete da ste glavni... ali niste mogli da shvatite da nam dušu ne možete uzeti i da se mi vas ne bojimo...

Romanija

pre 8 godina

Pokušali suoni da ubiju Srbiju, ali o im neće nikada uspeti.

Oskar

pre 8 godina

Srbija nikada nece nikome se vise izvinjavati.

bora

pre 8 godina

Srbija zaboraviti nece nikad sta se danas desilo ali nece ni mrzeti nikog rat je zlo koje se ne sme vise dogadjati ovoj zemlji jer nam je dosta ratovanja i gazenja zelimo da zivimo u miru sa svima a nas premijer nas uspesno u tome vodii.

milovan

pre 8 godina

Zločin nad Srbijom koji je gledao ceo "demokratski svet" i SAD u ulozi svetskog policajca

jelena

pre 8 godina

Srbija je ranjena ali je niko ubiti ne može.Okrenuti evro integracijama u svom srcu čuvamo uspomene na ljude koji su ugradili svoje živote u našu zemlju.

Rada

pre 8 godina

Taj tuzni dan i period da se nikada vise ne ponovi!

Sloba

pre 8 godina

Proslo je 17 godina, jos uvek se niko nije udostojio da moli za oprostaj, jos uvek nemamo konkretno objasnjenje....Zasto?

Vukasin

pre 8 godina

Srbija je zauvek vecna , jer ne moze nam niko nista jaci smo od sudbine.

vjovanovic

pre 8 godina

Zrtve agresije nikada ne mogu biti zaboravljene kao i nepravda koja je naneta nasem narodu.

Maja

pre 8 godina

NATO agresiju cemo zauvek pamtiti! Ali moramo da koracamo napred i da se borimo za egzistenciju!

Jasna

pre 8 godina

Nikad necu znaboraviti tu 1999. godinu i nadam se da se nikada nece ponoviti.

Sima

pre 8 godina

Iz ovog govora, a iz politike koju vodi Vucic, zakljucujem da nikada ne bi dozvolio da Srbija strada.

Nece

pre 8 godina

Cast i postovanje svim palim zrtvama bombardovanja 1999. godine!

Micko

pre 8 godina

Mnogi su i pre NATO-a ubijali Srbe, ali Srbiju nikad niko nije mogao da ubije i niti će.

Aleksandar

pre 8 godina

Mir i stabilnost u regionu mora biti prioritet. Nove žrtve nam ne trebaju.

Mikica

pre 8 godina

Srbija nika nece zaboraviti svoje zrtve i bombardovanje.

miks

pre 8 godina

treba oprostiti i ne zaboraviti.strasno i jezivo je sve to sto se desilo 99-te.ali kao sto je to Vucic vec rekao,treba gledati unapred,da Srbija napreduje na svim poljima!

NATO zločinci

pre 8 godina

И дан данас нас убијају, својим пресудама, понижењима, уценама, економским исцрпљивањем, разоружавањем, проласком кроз Србију, раздвајањем од Русије и наравно канцерогеним уранијумом који је сада узео маха и убија на хиљаде људи годишње. Никада опростити, никада заборавити.

Nikola

pre 8 godina

Jedna rečenica koju je premijer izgovorio odslikava današnju situaciju i ono što se desilo 1999. godine, a to je da smo oprostili, ali nismo zaboravili nikad šta se desilo te godine.

Cika

pre 8 godina

Srbija je danas platila visioku cenu bez razloga ! ALi uzdici cemo se uz pomoc prave vladavine mira i postovanje koje propagira nas premijer

andjeo

pre 8 godina

Sta smo sve prosli ovu agresiju na nas ne smemo zaboraviti i da se nikada vise takvo sta ponovi.

Ibro

pre 8 godina

Ne ponovilo se zlo nikada vise ! Ne zaboraviti.

Mica

pre 8 godina

Mnogi su pokusavali isto sto i oni, ali nisu uspeli... Biti srbin je privilegija, zato i smetamo mnogima.

zimzelen

pre 8 godina

to je nasa nova zajednica eu u koju srljamo dabogda se iskorijenila

mica

pre 8 godina

Ne smemo da zaboravimo na nastradale zrtve u NATO bombardovanju.I svake godine treba da im odamo pocast.

milenko89

pre 8 godina

Neka im služi na čast to što su uradili srpskom narodu, mi im ovo nikada nećemo zaboraviti.

brankas86

pre 8 godina

Nije ni Evropi svejedno sad, teroristi i m vraćaju za sva zlodela koja su uradili.

zoka

pre 8 godina

Cela ta nato intervencija se zvala Milosrdni andjeo sto je dosta ironicno.

Dana

pre 8 godina

Tužno sećanje na stradale, nikada se ne ponovilo.

Draga

pre 8 godina

Svaki 24. mart od 1999.godine je tuzan za Srbiju. To se nikada ne moze zaboraviti! Ali nam to ne sme biti prepreka za buducnost. Od proslosti se ne zivi.

Radovan

pre 8 godina

Bog sve vidi I sad im se vraca sve sto su naneli Srbiju sramota je da su im ciljevi bili bolnice,vozovi,autobusi,kolone izbeglica,zgrade,kuce I ni za jedan zlocin niko nije odgovarao !

Janko

pre 8 godina

Nikada necemo zaboraviti bombardovanje i ubijanje neduznih ljudi i dece. To je bila sramota moderne civilizacije.

BeliOrao

pre 8 godina

Sećanje na ubijene će večno da živi dok je živa Srbija.

gadasutr

pre 8 godina

Nikada Srbija neće zaborviti događaj na mostu u Varvarinu...

Viktorija

pre 8 godina

Nevine žrtve nas podsećaju da zbog njih mora Srbija da živi jer su životi žrtava položeni zbog Srbije i svih nas.

Perkins

pre 8 godina

Tako je! Tada se to zvalo kolaterlana šteta.

nemanja

pre 8 godina

Srbiju nisu mogli i nikada neće baciti na noge. Mogu da nas bombarduju, napadaju, ubijaju, ali nas neće uništiti jer je pravda na našoj strani.

Kole

pre 8 godina

Pravda je spora ali dostizna.ne zaboravljamo nevine zrtve.

brando

pre 8 godina

zasto se NATO nije Izvinio I posalo svoje ljude u Hag?

Slavko

pre 8 godina

Srbija ovu tragediju nikad nesme da zaboravi!

Sladja 1104

pre 8 godina

Srbija nece i nemoze da zaboravi svoje nevine zrtve koji su svoj zivot dali za svoju zemlju.

sasa

pre 8 godina

Nisu mogli da uniste Srbiju jer se Srbija tada borila za opstanak. Srbija je pobedila iako je imala puno nevinih zrtava.

bojan

pre 8 godina

Mi se uvek izdizemo iz pepela nepravde i zla,nije nam prvi put,takva je sudbina ovog naroda.

Ruza

pre 8 godina

Srbiju ne damo, dopada mi se i premijerov stav po pitanju toga.

Nebojša

pre 8 godina

Strahote bombardovanja ne želimo ni našim neprijateljima.

branko1

pre 8 godina

Plačem čitajući I sećajući se ovog varvarizma,gadosti,bezdušnosti zlikovaca i zapadnih đubradi .Plačem za svim žrtvama i uzdam se u to da postoji ona sila koja je iznad njihove sile i koja će ih kazniti i naterati da se i oni sete i zaplaču

dusko

pre 8 godina

Zeleo bih da cestitam nasem premijeru na iskrenom i pravicnom govoru na godisnjicu bombardovanja Srbije ! Mnogi premijeri od 2000. godine imali su prilike da kazu istinu, ali nisu imali petlje, samo je premijer Vucic rekao istinu. Svaka cast ! ! !

Acim

pre 8 godina

Danasnji Dan 24 mart bi trebalo proglasiti za dan Zalosti .I svake godine obelezavati taj dan zalosti.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set