• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: beograd.rs

02.04.2016

11:25

MALI: U aprilu pokrećemo investicije vredne 350 miliona evra, koje će zaposliti 5.000 ljudi!

Vesti

MALI: U aprilu pokrećemo investicije vredne 350 miliona evra, koje će zaposliti 5.000 ljudi!

Podeli vest

Postavljanje kamena temeljca za fabriku „Mei Ta” u Bariču je velika vest za sve nas, jer se radi o o prvoj fabrici koja se u Beogradu gradi od 2005. godine, istakao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gostujući u Jutarnjem programu RTV Pink

– Poslednjih 11 godina nijedna nova fabrika nije izgrađena u Beogradu, ova će biti prva, investicija je vredna 60 miliona evra i u narednom periodu u dve faze zaposliće 1.400 radnika. Ovo je samo deo slobodne zone „Beograd”, drugi deo je u Krnjači, gde ćemo takođe raditi na tome da i tamo privučemo veliki deo investitora, a radićemo zajedno i sa Lazarevcem, Mladenovcem, Surčinom i sa svim drugim delovima Beograda koji imaju slobodno zemljište kako bi neko na tim prostorima napravio fabriku ili skladište. Kao i Vladi Republike Srbije, i nama je cilj da otvaramo nova radna mesta i od toga nećemo odustati – rekao je Siniša Mali.

On je podsetio da je posle katastrofalnih poplava Obrenovac izgledao kao grad bez budućnosti, a da današnje postavljanje kamena temeljca za novu fabriku uz sve do sada urađeno, predstavlja krunu obnove tog grada.

Gradonačelnik je istovremeno najavio i veliki broj investicija koje očekuju glavni grad u narednim danima.

– Mesec april će biti neverovatan po pitanju investicija u Beogradu, jer osim ove fabrike polagaće se kameni-temeljci i za tržni centar u Višnjici, ritejl park u Borči, fabriku „Ikea”, novi hotel „Hilton” i novu veliku kulu u okviru Beograda na vodi. Kada se to sve sabere dolazimo do investicija od 350 miliona evra samo u aprilu koje će uposliti 5.000 Beograđana. To pokazuje da se stvari menjaju na bolje, da Beograd postaje centar investicija, da smo sve bolji i brži u izdavanju građevinskih dozvola, jer smo samo u toku prošle godine izdali dozvole za izgradnju novih 400.000 kvadratnih metara. Usvojili smo i sva potrebna planska dokumenta, Generalni urbanistički plan i 19 planova detaljne regulacije, što je ubrzalo ceo proces i čini da podstičemo investicije u Beograd – kazao je Siniša Mali, naglasivši da očekuje da Beograd i Srbija u narednom periodu nastavi putem stabilnog razvoja.

Gradonačelnik je istakao da Beograd i Srbija žele otvoreno tržište i da mogu da ponude stručnu radnu snagu koja je u stanju da odgovori na sve zahteve investitora. On je istovremeno istakao i da razvoj investicija podstiče i razvoj strategije dualnog obrazovanja, gde će mladi uz rad u školi imati i plaćenu praksu, a tako i lakše doći do posla, što će biti primenjeno upravo u fabrici „Mei Ta”.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

U Prištini nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću
Politika

U Prištini nastavljeno suđenje Slađanu Trajkoviću

Ispitivanjem svedoka tužilaštva, pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini, nastavljeno je suđenje Slađanu Trajkoviću koga Specijalno tužilaštvo tereti za navodni ratni zločin počinjen nad civilnim stanovništvom u periodu od 1998. do 1999. godine u opštini Vučitrn.

07.05.2024

10:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set