• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevnik/Informer.rs

09.04.2016

16:40

POVRATAK KORENIMA: Selo u Srbiji u kome kuće prodaju za tri dana!

Vesti

POVRATAK KORENIMA: Selo u Srbiji u kome kuće prodaju za tri dana!

Podeli vest

Praznih kuća u Čenti skoro da i nema, a i kada se pojave, budu prodate za samo nekoliko dana, kažu meštani sela, smeštenog na putu između Zrenjanina i Beograda

- Čenta je atraktivno tržište za nekretnine. Blizu smo Beograda, i to je najvažnije. Najjeftinije kuće, koje su ustvari za rušenje pa se kupuje praktično plac, koštaju od 10.000 do 15.000 evra, a najskuplje idu i do 100.000 evra - kaže sekretar Mesne zajednice Čenta Dušan Vučenić.

KULTURA NA NIVOU! Svaki treći student u Srbiji nije kročio u pozorište!

Kako objašnjava, te najskuplje imaju veliku okućnicu i lokale. 

- Skoro se nije desilo da se neka kuća dugo prodaje, za to je potrebno svega dva - tri dana - kaže on. 

Aradac je blizu Zrenjanina, ali su kuće mnogo jeftinije i ređe se traže. Kako kažu u Mesnoj zajednici, nude se uglavnom stare kuće, ruševne i najjeftinije koštaju od 4.500 do 5.000 evra, a najskuplje oko 20.000. I pored ovakvih cena, interesovanje je jako malo. Slična je situacija i u Tarašu. Kuće su jeftine i niko ih ne traži. 

(VIDEO) BAJKOVITA LEPOTA SRBIJE! Do Taorskih vrela stiže se Vilinskim putem!​

- Mi smo selo najudaljenije od Zrenjanina, razdaljina je čak 25 kilometara, sa jako lošom saobraćajnom vezom. Ima praznih kuća u selu, ali ih retko ko traži, pošto nismo atraktivni. Poslednjih meseci troje se ljudi javilo da bi kupilo kuću u Tarašu. Najozbiljniji kupac je čovek iz Sarajeva, a kuća koju bi da kupi košta 6.800 evra, što je njemu mnogo - veli seoski matičar Radovan Vučetić. 

KRATKO I JASNO! Miki objasnio kako je postao poznat!

Javila se i jedna Tarašanka koja živi u Novom Sadu, pa bi da ima kuću i u rodnom selu. Inače, najskuplja kuća koja je prodata ovde u skorije vreme koštala je 18.000 evra i to samo zato što je bila u centru ovog naselja. A što se tiče ostalih sela, najskuplje kuće prodaju se u Elemiru, nešto jeftinije su u Perlezu, a najniže su cene kuća u Lukićevu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set