• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

14.04.2016

19:57

(FOTO) TRENUCI UŽASA: Olujni vetar u Nišu isčupao krov na školi, dok je na nastavi bilo više od 500 đaka!

Vesti

(FOTO) TRENUCI UŽASA: Olujni vetar u Nišu isčupao krov na školi, dok je na nastavi bilo više od 500 đaka!

Podeli vest

Olujni vetar iščupao je danas oko 16 sati nekoliko stotina kilograma težak krov sa zgrade mašinsko-tehničkih škola "12. februar" i "15. maj" u Nišu

Limena konstrukcija od preko 200 kvadrata pala je posred školskog dvorišta, a velika tragedija srećom je izbegnuta jer se svih oko 500 đaka iz popodnevne smene nalazilo u to vreme na nastavi.

Oštećena su tri automobila od kojih je jednom u potpunosti uništen krov, tako da nije teško zamisliti šta bi se desilo nekom prolazniku da se u to vreme zatekao u dvorištu.

 Gledao sam i nisam mogao da verujem svojim očima. Vetar je podigao pola krova sa zgrade kao da je od papira, a onda se metalna konstrukcija sručila u dvorište, preko jednog parkiranog "opela". Bilo je strašno. Sreća, pa su đaci bili u učionici inače je mogao neko i da pogine - priča jedan od očevidaca.

Direktorka Mašinsko-tehnike škole "15.maj" Slavica Jukić kaže da je krov preleteo sa strane škole suprotno od dvorišta.

- Ne mogu da verujem da je vetar uspeo da podinge ovoliku konstrukciju krova zgrade. On je napravljen 1999. godine i bio je u dobrom stanju. U smeni su bili učenici škole "12. februar", ali srećom bili su na nastavi. Obavestila me je direktorka škole "12. februar" šta se desilo jer delimo istu zgradu. Nadamo se pomoći oko popravke školskog krova - kaže Jukićeva.

Telegraf.rs

Profesor praktične nastave Vladan Micić nalazio se u gradu kada je počelo nevreme, nakon čega su ga obavestili da mu je deo krova smrskao "opel korsu" koja je bila parkirana ispred škoske zgrade.

- Srećan sam zato što nisam bio u kolima kada je ovaj krov pao na njih. Potpuno su uništena. Nadam se da će osiguranje pokriti štetu - kaže Micić.

Dragiši Malićevića, koji živi pored škole, krov je pao na "opel omegu".

- Katastrofa! Izgledalo je kao neka ogromna ptica koja leti, a onda naglo pada na zemlju. Puklo je strašno. Moglo je da padne na našu kuću i da nas sve pobije. Kuće su stare 60 godina i trošne - objašnjava Malićević.

Telegraf.rs

Maturant Marko Janojlić, stajao je na ulazu u školu kada je krov počeo da pada sa škole. Deo grede uništio je zadnje staklo na njegovom "alfa romeu".

- Izašao sam ispred kada sam začuo buku. Gledao sam i nisam mogao da verujem – krov je leteo i pao na sred dvorišta. Mnogo sam se uplašio. Koliko je vetar jako duvao, iskrivila su se vrata na školi - kaže Janojlić.

ZASTOJI U SAOBRAĆAJU! Kiša prouzrokovala gužve na putevima i kvarove na vozilima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set