• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.04.2016

15:10

KOSOVO: Otvoreno novo odeljenje pedijatrije u Pasjanu

Vesti

KOSOVO: Otvoreno novo odeljenje pedijatrije u Pasjanu

Podeli vest

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović otvorio je novo odeljenje pedijatrije Zdravstvenog centra Gnjilane sa sedištem u Pasjanu, koje je opremljeno sredstvima Vlade Srbije, a preko Kancelarije za KiM

 



Jović je ocenio da je otvaranje ovog odeljenja u Pasjanu dovoljan argument o posvećenosti Vlade Srbije, Kancelarije za KiM, Ministarstva zdravlja, ali i drugih institucija o tome koliko se brinu i koliko žele da poboljšaju uslove za ostanak i opstanak Srba u pokrajini. 

- Otvorili smo porodilište gde već imamo na desetine zdravih beba koje su rođene, danas smo otvorili pedijatriju i ja se nadam da ćemo do kraja godine otvoriti još jedno odeljenje, tako da do kraja sledeće godine imamo ozbiljan Zdravstveni centar koji će biti na usluzi, ne samo Srbima sa područja srpskog Pomoravlja na KiM nego i Srbima iz čitave okoline - rekao je on. 

Jović je kazao da sve ovo što Vlada Srbije radi na KiM nisu poruke destrukcije i mržnje upćene Prištini, već je reč o brizi za srpski narod, kao i da da brinići o srpskom narodu, Vlada Srbije brine o čitavom KiM, a samim tim i Albancima. 

- Mi nećemo postavljati bodljikave žice ni na putu koji smo otvorili danas, ni na ovoj bolnici ovde, svi ljudi koji imaju dobre namere, koji su čista obraza, i srca dobrodošli su. Podizanje ukupnih ekonomskih i socijalnih potencijala Srba na KiM ne može da bude izolovano - rekao je Jović. 

On je dodao da će se Vlada Srbije truditi da mudrom i dostojanstvenom politikom štiti interese Srba na ovom prostoru i da će u pokrajini ostati prisutna i u buduće. 

Direktor Zdravstvenog centra u Gnjilanu sa sedištem u Pasjanu Zoran Perić izjavio je da je odeljenje pedijatrije otvoreno najviše zahvaljujući predsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

- Aleksandar Vučić je verovao i rezultat njegovog verovanja je ovo što ste videli. Zahvaljući premijeru koji je vršio pritisak na sve institucije i koji se lično založio za ovaj objekat mi sada ovo imamo - rekao je Perić. 

On je zahvalio premijeru, Vladi Srbije, Ministarstvu zdravlja, ministru Zlatiboru Lončaru, državnom sekretaru u Ministarstvu zdravlja Berislavu Vekiću, Kancelariji za KiM i zameniku kosovskog premijera Branimiru Stojanoviću. 

Nakon otvaranja odeljenja okupljenima se obratio i Branimir Stojanović koji je istakao da je današnji događaj dokaz da kada se zajedno radi i svako uradi ono što može, ne izostaje rezultat.

- Pasjane postaje primer za sve ostale, Pasjane će postati primer, ne samo za srpske zdravstvene ustanove, Pasjane će postati primer i za komšije, mi želimo i da se komšije leče kod nas. Želimo da pružimo ruku pomirenja i to smo uvek radili i to ćemo uvek raditi - rekao je Stojanović. 

- Poštujemo ali i tražimo da budemo poštovani, to je naš način življenja i drugačije ne umemo - istakao je Stojanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set