• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.04.2016

14:59

ČAČANI DIGLI GLAS! Protest u centru zbog ubistva Aleksandra Jaćimovića

Vesti

ČAČANI DIGLI GLAS! Protest u centru zbog ubistva Aleksandra Jaćimovića

Podeli vest

Više od hiljadu Čačana protestovalo je danas na gradskom trgu u centru Čačaka povodom ubistva Aleksandra Jaćimovića (21) u tuči navijača Crvene zvezde i Borca, zahtevajući od nadležnih da spreče nasilje

 

Građani, medju kojima je bilo najviše srednjoškolaca, zapalili su sveće na mestu gde je Jaćimović ubijen u noći između petka i subote u sukobu u kome je učestvovalo više od 20 mladića.

Protest je organizovala sociološkinja iz Čačka Rada Karanac objavom na društvenim mrežama.

Podsetila je da se prema poslednjem istraživanju urađenom u Čačku 50 odsto mladih izjasnilo da se ne osećaju bezbedno i izrazila žaljenje što niko nije preduzeo nikakve mere u prevenciji nasilja.

Ona je na skupu pozvala sve institucije u gradu i državi da ubuduće spreče nasilje.

- Sa ovog mesta, sa koga je pre tri dana otišao Aleksandar Jaćimović, a pre 14 godina Marko Milić, apelujem na Čačak, na sve institucije u gradu i državi, da sprečimo nasilje, da zaustavimo ovo zlo - rekla je Rada Karanac.

Ona je pozvala mlade da u ruke uzmu olovke i knjge, umesto noževa i pištolja i da ne dozvole da se međusobno ubijaju.

Aleksandar Jaćimović, student druge godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu, sahranjen je danas u 14 časova na gradskom groblju u Čačku.

Čačanska policija uhapsila je dvojicu davdesetjednogodišnjih mladića iz Čačka, D. B. i B. M. 

D. B. je osumnjičen za ubistvo Jaćimovića, a B. M. da je učestvovao u sukobu, dok za jednom osobom i dalje  traga. 

JEZIVI DETALJI KRVAVOG NAVIJAČKOG OBRAČUNA U ČAČKU: Aleksandar ubijen zbog pesme "delija"!

(FOTO) OVO JE NAVIJAČ ZVEZDE koji je u Čačku ubijen NOŽEM U SRCE! Lekari spasli njegovog druga


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set