• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

25.05.2016

22:18

TEŠKA HAVARIJA U NIŠKOJ LIVNICI: Usijani čelik se izlio iz peći!

Vesti

TEŠKA HAVARIJA U NIŠKOJ LIVNICI: Usijani čelik se izlio iz peći!

Podeli vest

U livnici fabrike "Kopeks MIN - liv" u Bulevaru 12. februara u Nišu večeras oko 19.50 sati došlo je do havarije na peći za pretapanje čelika i izlivanja usijanog metala

Brzo su intervenisali pripadnici niške Uprave za vanredne situacije koji su situaciju stavili pod kontrolum, a za lekare Hitne pomoći srećom nije bilo posla jer, prema prvim infromacijama, niko nije povređen.

Došlo je do pucanja donjeg dela ove peći pod okolnostima koje se još uvek utvrđuju, tako da je iz nje iscureo topljeni čelik u prostor fabričke hale.

- Najveći deo užarene mase završio je u šahtu oko same peći i predviđen je upravo za ovakve akcidentne situacije. Manji deo topljenog čelika koji je preostao, ugasili su peskom pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice MUP-a - kaže naš izvor.

Reč je o nekadašnjoj livnici MIN “Sivi liv”, privatizovanoj 2007.prodajom poljskom “Kopeksu”.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set