• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.05.2016

13:10

(FOTO) VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA ŠITI I BRANI! Predsednik Nikolić obišao učesnike vežbe "Morava 2016"

Vesti

(FOTO) VOJSKA SRBIJE SPREMNA DA ŠITI I BRANI! Predsednik Nikolić obišao učesnike vežbe "Morava 2016"

Podeli vest

Predsednik Tomislav Nikolić i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su deo komandi i jedinica koje učestvuju na komandno-taktičkoj vežbi "Morava 2016", saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane

Na privremeno posednutom aerodromu "Divci" kod Valjeva, predsednik Nikolić i general Diković obišli su juče pripadnike letačkog i tehničkog sastava 204. vazduhoplovne brigade koji su prebazirani sa matičnog aerodroma "Batajnica".

Helikopterske jedinice iz sastava 98. i 204. vazduhoplovne brigade koje učestvuju na vežbi izvršile su prelet sa mirnodopskih lokacija na aerodrome "Divci", "Trstenik" i . maja "Leskovac", na kojima su prethodnih dana logističke jedinice izvršile neophodne pripreme za prihvat helikoptera.

Komande i jedinice Vojske Srbije rešavaju zadatke po scenariju vežbe "Morava 2016." na teritoriji, unutrašnjim plovnim putevima i u vazdušnom prostoru.

Tanjug

Tenkovi, borbena vozila pešadije, samohodne haubice 122 mm, protivavionski topovi 30/2 mm, minobacači i protivoklopna lansirna oruđa POLO M83 angažovani su tokom uvežbavanja i taktičkih vežbi Treće brigade kopnene vojske na intervidovskom poligonu "Pasuljanske livade".

Na Tisi kod Titela pontoniri Rečne flotile realizuju zadatke na obezbeđenju skelskog i desantnog mesta prelaska reke, a brodovi Flotile izvode protivminska dejstva.

Tanjug

Sa rezervnih vatrenih položaja širom zemlje, jedinice 250. raketne brigade osmatraju vazdušni prostor i simuliraju dejstvo po ciljevima u vazduhu, sprovodeći sve postupke kao u realnoj situaciji, osim samog lansiranja rakete. Na praćenju situacije u vazduhu angažovane su i jedinice 126. brigade VOJIN.

Odeljenja za intervenciju Komande za obuku rešavaju taktičke pretpostavke u okviru logorovanja na strelištu "Krivul" kod Zaječara.

Rezervni sastav Banatske brigade obučava se na tenkovima M-84, iz kojih će danas gađati na automatizovanom tenkovskom strelištu "Orešac", dok se u Bačkoj brigadi u Somboru izvodi obuka rezervnog sastava na borbenom vozilu pešadije BVP M80A i borbenom oklopnom vozilu BOV POLO M83.

Logističku podršku vežbajućim jedinicama pruža Centralna logistička baza. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
XXL

pre 7 godina

Čime da brani? Srpskoj vojsci nedostaje potpuno svo novo naoružanje i sistemi ...

Ali Šele

pre 7 godina

od koga i od čega da nas brani, samo može napm pomagati kad su elementarne nepogode i ništa više,jer sam imaš na zapadu jednu vojsku zna se ko ješe a na istoku Rusiju, samo uzalud trošenje para

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set