• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2016

18:01

ČUVAJTE SE MUNJA I GROMOVA: Srbiji prete nevreme i jake grmljavine!

Vesti

ČUVAJTE SE MUNJA I GROMOVA: Srbiji prete nevreme i jake grmljavine!

Podeli vest

Srbiji tokom ove nedelje gotovo svakog popodneva preti olujno nevreme sa pljuskovima i jakom grmljavinom! Meteorolozi savetuju građanima da budu veoma oprezni i čuvaju se udara groma da bi se izbegle nesreće slične onima u Francuskoj i Nemačkoj, u kojima je tokom vikenda povređeno na desetine ljudi.

U Hrvatskoj je već na snazi crveni meteoalarm zbog mogućih oluja, a našoj zemlji će tokom čitave nedelje, sem u utorak, u popodnevnim satima biti grmljavine.

HAOS NA JUGU NEMAČKE Četiri osobe poginule u poplavama!

Meteorolozi kažu da nema razloga za paniku, ali dodaju da treba biti oprezan.

Kako da se ponašate kada grmi

- izbegavajte otvorene površine
- nemojte da stajete ispod drveta
- izbegavajte da budete u blizini velikih vodenih površina
- isključite mobilni telefon
- isključite iz struje kućne aparate

- Ovo što se dešavalo proteklih dana u Evropi nije ništa neuobičajeno za ovo doba godine. Slično, nestabilno vreme biće ove nedelje i u Srbiji. U ponedeljak pljuskova neće biti samo na jugu, u utorak će biti sunčano. Od srede do kraja nedelje će popodnevnih pljuskova i nešto jače grmljavine biti u celoj zemlji - navodi meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić.

TEROR SA NEBA: Jedna osoba poginula, desetine povređene u udarima groma širom Evrope!

On dodaje da se treba čuvati udara munje.

- Izbegavajte stajanje ispod drveta, zatim boravak na otvorenim površinama, na poljima, kao i boravak pored vode, s obzirom da je ona dobar provodnik struje. Dobri provodnici su i svi kućni uređaji, a posebno treba voditi računa da se tokom grmljavine ugase mobilni telefoni - kaže Đurić.

Pošto se svakog dana sem u utorak očekuje jako nevreme, građanima savetujemo da se čuvaju udara groma
Đorđe Đurić,
Weather2Umbrella

Inače, proteklog vikenda je u zemljama širom Evrope bilo na desetine povređenih od udara munja. Na jugu Poljske poginuo je muškarac kog je udarila munja dok se spuštao sa planine.

UŽAS U PARIZU! Grom udario u park, desetoro dece povređeno!

Oluja je u subotu zahvatila i delove Francuske. Jedanaest osoba, među kojima najmanje osmoro dece, povređeno je kada je munja udarila u park Monso na severozapadu Pariza.

U Nemačkoj je povređeno čak 35 osoba, pošto je munja udarila u fudbalski teren, na kraju dečje utakmice. Troje ljudi je teško povređeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set