• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.06.2016

13:34

NAJGORI LICEMER! RAMA POZIVA NA UJEDINJENJE KOSOVA I ALBANIJE: Jedna zemlja, jedan narod, jedan zajednički san!

Vesti

NAJGORI LICEMER! RAMA POZIVA NA UJEDINJENJE KOSOVA I ALBANIJE: Jedna zemlja, jedan narod, jedan zajednički san!

Podeli vest

U Prištini se danas održava treća zajednica sednica Vlade Albanije i samoproglasenog Kosova, a premijer Albanije Edi Ramaje izjavio da treba udariti svealbanske nacionalne temelje u regionu, te poručio da su "Albanija i Kosovo, jedna zemlja, jedan narod, jedan zajednički san"

- Jedna zemlja, jedan narod, jedan zajednički san, zajedno smo transformirsali granice od jendeka u most saradnje koja je jača iz dana u dan - rekao je Rama na trećoj zajedničkoj sednici kosovske i Vlade Albanije.

Govoreći o pravima Albanaca u opštinama na jugu centralne Srbije, Preševo, Bujanovac i Medveđa, Rama je rekao da ta prava moraju da se poštuju "koliko i prava manjina na Kosovu i Albaniji".

Prema njegovim rečima, ujedinjenje "Kosova i Albanije biće realizovano pod evropskom zastavom".

Ocenio je i da treba institucionalizovati odnose Prištine sa NATO-om, što je, kako je rekao, istakao i na nedavnom skupu Severnoatlantske alijanse u Tirani.

Premijer Albanije je dodao da podržava dijalog Beograda i Prištine i produbljivanje saradnje svih u regionu.

Poruku o "jednom narodu i jednom snu", Rama je objavio uoči današnje sednice u Prištini na svom Fejsbuk profilu.

Sastanak vlade u Prištini i Vlade Albanije se održava u Narodnoj biblioteci, uz povećani stepen bezbedosti, a građanima je zabranjen ulazak i kretanje po tom zdanju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SasaV

pre 7 godina

Ramo,ramo od svega toga ostace Vam jedan zajednicki san.....

Lala iz Banata

pre 7 godina

To je od početka bio plan NATO i Evrope...zato je dalji put u Evropu IZDAJA nacionalnog interesa i dok to ne shvatimo bićemo najnaivniji narod u svetu...!!!

Srb

pre 7 godina

Шиптари су подли и упорни до краја! Србија, ЦГ, Македонија, Грчка и Русија треба да се уједине против овог рака који се шири и прети да захвати цео Балкан.

Gordana

pre 7 godina

Oslobodili smo Kosovo i Metohiju,izgradili i poklonili šipcima, užas. Ujedinjenje Republike Srpske i Srbije

bubasvaba

pre 7 godina

Taj san ce ti ostati kao pusta zelja jer cete biti uskoro rastureni kao bugarska skupstina jer mnogo divljate a sve manje podrsku imate jer vas gazde pustaju niz vodu i spasavaju svoje DUPE A VASE OSTADE NA VETROMETINI

halimi

pre 7 godina

zasto da ne ,kad srbi nisu bili sposobni da naprave veliku srbiju mogu albanci veliku albaniju i onako su ovek bili pametniji

robin

pre 7 godina

Ocete,ali malo morgen,mozda da su demokrate dosle.

Dragan

pre 7 godina

razlog više da se zamole Rusi da naprave vojnu bazu u Srbiji.Očigledno da albancima američko prisustvo širi apetite za tuđim teritorijama.

milovan

pre 7 godina

Pa covek jasno kaze zasta se zslaze. I sada je on licemer a nasi nisu koji nesmeju da isto kazu za Republiku Srpsku. Pa mismo licemeri.Prodali smo veru za veceru.

rolex

pre 7 godina

hahahah,kako su samo smesni.A znaju,ako se medved pokrene da ce zavrsiti u Elbasanu.

ljubisa

pre 7 godina

za nekoliko dana Srbi su skoro završili posao sa parazitima,pa vas spasio zapad,ali ni oni nisu mogli ništa dok nije proradila olovka,papir i izdaja.... samo malo strpljenja pa ćeš uvidjeti ko je vuk a ko parazit....

Miso

pre 7 godina

Ne govoi on to bezveze,to je njihov san,ali od nas zavisi sta ce biti od toga.Zato Srbijo naoruzavaj vojsku,svi ovi ratoi su zavrseni,ali njima nije nista reseno,Na zalost svih nas finale na balkanu mora da se odigra,a mi moramo biti spremni i osvojiti to finale.

mladen

pre 7 godina

Tuzno ali meni iz Srpske je jos tuznije kako se nas setite kada vam trebamo, da vas posnos i nos ne bude oboren. Pa mi smo za vas bosanci, konobari, seljaci. Mi imamo svoju drzavu R.Srpsku, vi srbijanci ste gledali tekmu na marakani dok je oluja bila nad nasim bosanskim srbima a sada se lepo ili lijepo je.... ako me razumete

blues

pre 7 godina

Rusija rusija rusija otkad znam za sebe rusija ce da nam pomogne ne brinite rusija je tu ona nas cuva,ma pokazace njima rusija,mi i rusi najjaci...rusi dolaze ma oni ne mogu nista bez rusije....stalno to slusam i uvek pomislim zasto mi nista ne ucinimo vec stalno se pozivamo na tu rusiju...a rusije nikad nema...covek ne moze da bude srecan ako njegova sreca zavisi od odluka drugih ljudi(srbija-rusija)..rusija je utopija...nema iskrenog patriotizma nema nacionalizma nem hrabrosti i niceg sto bi nas obelezilo kao naciju...zato ce siptari napraviti\nVeliku albaniju nazalost

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set