• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.06.2016

15:46

STIŽU PAKLENI DANI! Zbog vrućina pune ruke posla za Hitnu pomoć!

Vesti

STIŽU PAKLENI DANI! Zbog vrućina pune ruke posla za Hitnu pomoć!

Podeli vest

Zbog visokih temperatura Hitna pomoć imala je danas pune ruke posla, a sutra se očekuje još toplije vreme sa temperaturom do 38 stepeni Celzijusa

- Imali smo danas ogromnu gužvu, povećan je broj poziva sa javnih mesta zbog kolabiranja - rečeno je Tanjugu u beogradskoj Hitnoj pomoći.

Sutra se u Srbiji očekuje još topliji dan, sa najvišim dnevnim temperaturama biće od 32 do 38 stepeni, saopštio je Republilčki hidrometeorološki zavod. U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo, a najviša dnevna oko 37 stepeni.

Meteorolog Časlav Stanojević kaže da ovako visoke temperature nisu ništa novo za ovo doba godine i da pogoduju usevima.

 - Ovakve temperature odgovaraju usevima, posebno pšenici, pivarskom ječmu - naglašava Stanojević.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura savetuje da se tokom vrelih dana pije što više tečnosti, i ukazuje da se ne treba izlagati suncu u najtoplijem delu dana od 10 do 17 sati.

Ona savetuje da hronični bolesnici redovno koriste terapiju, a da osobe sa povišenim krvnim pritiskom koriguju terapiju u dogovoru sa lekarom.

Prostorije u kojima se boravi, kako kaže, treba što češće provetravati.

Za dane vikenda biće malo svežije, od ponedeljka temperatura u manjem porastu, uglavnom u intervalu od 30 do 35 stepeni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
beograd 1

pre 7 godina

ne dizite paniku ! pakleno je bilo oduvek. bez klime, ventilatora, mnogi i bez struje i vode, pa ?? prezivesmo. pa leto je pobogu !

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set