• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.06.2016

18:40

SABOR TRUBAČA VIŠE NEĆE BITI ISTI: Posle ovih novina Guča će biti još gotivnija!

Vesti

SABOR TRUBAČA VIŠE NEĆE BITI ISTI: Posle ovih novina Guča će biti još gotivnija!

Podeli vest

Prvi šampionat trubača biće održan 12. avgusta u Guči, saopštili su orgnizatori 56. Sabora trubača

Najavljeno je da će učestvovati orkestri kojima su, zbog dosadašnje tri pobede na Saboru, bila uskraćena prava da sviraju dalje.

- To će biti, kapela Miloša Perišića iz Goračića, Jovice Ajdarevića iz Pavlovca kod Vranja, Nenad Mladenovića iz Vranja, Ekrema Mamutovića iz Vranja, Elvisa Ajdinovića iz Surdulice, Radojka Vitezovića iz Tubića i Dejana Lazarevića iz Požega - kaže predsednik Izvršnog odbora Sabora Milivoje Dolović.

Moguće je, kazao je, da osmi učesnik tog takmičenja bude kapela Veljka Ostojića iz Zlakuse, kod Požege.

Sabor u Guči je inače, osnovan na Pokrov Presvete Bogorodice 14. oktobra 1961. godine i do sada ima 52 majstora trube.

(FOTO/VIDEO) OTIMAJU NAM SABOR TRUBAČA! Internetom kruži lažni spot "Guča u Beču"!

- Ovo je praznik radosti, ovo je dokaz da mala sredina može da ugosti stotine hiljada ljudi, ovo je Guča i kao takva je poznata u svetu - kazao je predsednik Saborskog odbora i načelnik Moravičkog okruga Slobodan Jolović.

Domaćini 56. sabora trubača, uprli su sve snage da namernike dočekaju sa najviše časti.

Spremne su im postelje u varošici, od 20 do 25 evra, kamp sa 800 mesta u kome za šest evra imaju prostor, internet, solarnu ploču za punjenje telefona...

Direktor Turističke organizacije Dragačevo Vukašin Dramlić kaže, kamp da kamp u središtu varošice ima 800 mesta i da očekuju da će najbrojni gosti biti iz Poljske i Italije.


Stari gosti Francuzi već dve godine izostaju sa sabora, jer ne mogu da napuste zemlju zbog straha od teriorizma. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set