• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Grbović

06.07.2016

12:44

NOVI PAZAR: Počela obnova nadgrobnih spomenika

Vesti

NOVI PAZAR: Počela obnova nadgrobnih spomenika

Podeli vest

Od ranog jutra počeli su radovi na obnovi porušnih nadgrobnih spomenika na groblju "Gazilar" u Novom Pazaru koje su izlomili nepoznati počinioci u noći između ponedeljka i utorka

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac obišao je ovo groblje i tom prilikom za Informer kazao da će gradska uprava snositi troškove obnove spomenika.

Policija traga za vandalima

Novopazarska policija odmah je obavila uviđaj i traga za počiniocima. Kako Informer saznaje, saslušano je na desetine lica koji su te noći prošli pored groblja ali još uvek niko nije osumnjičen. Kamere za video nadzor zabeležile su preko pedeset ljudi koji su tokom noći prošli ulicom pored groblja.

- To je najmanje što možemo učiniti za naše sugrađane koji su prvog dana Bajrama doživeli šok kada su videli porušene spomenike na grobovima članova njihovih porodica. Svesni smo da im bol ostaje - rekao je Biševac.

Senada Rifatović stoji pored groba svog muža i sa nevericom gleda u porušeni nadgrobni spomenik.

- Onaj ko je ovo uradio spreman je da krene i na živog čoveka. Ti vandali nemaju obraza i časti. Šta su im smetali grobovi? Srce mi puca od tuge - plačući govori Senada za Informer.

Direktor JKP Čistoća Emin Omerović kazao je da će groblje uskoro biti osvetljeno i pokriveno video nadzorom.

- Ne postoji drugi način da zaštitimo groblja - rekao je on.

Radnici dve Novopazarske firme od jutros popravljaju porušene nadgrobne sponenike a taj posao biće završen za nekoliko dana. 

A. G.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MISKO

pre 7 godina

A koce da obnovi Srpsko groblje u juznom delu Kosovske Mitrovice i to je Srbija?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set