• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

28.07.2016

11:16

(VIDEO) NESTVARNI ARNO GUJON! Žitelji Velike Hoče dobili kombajn na poklon!

Vesti

(VIDEO) NESTVARNI ARNO GUJON! Žitelji Velike Hoče dobili kombajn na poklon!

Podeli vest

Francuski humanitarci iz organizacije "Solidarnost za Kosovo", na čijem čelu je Arno Gujon, poklonili su žiteljima Velike Hoče kombajn za setvu

 

Stanovnike Velike Hoče je oduševio ovaj poklon, jer u mestu nisu imali kombajn i često se dešavalo da dok čekaju da mašina stigne iz nekog drugog mesta, kasne sa setvom ili im usevi čak potpuno propadnu, pišu Novosti.

Humanitarnu organizaciju za pomoć kosmetskim Srbima Arno Gujon je osnovao 2004. godine, posle martovskog pogroma. 

Deca prvi put na moru!

Organizacija "Solidarnost za Kosovo" nedavo je, peti put zaredom, organizovala letovanje za decu s Kosmeta.
- I ove godine, četrdeset i dvoje mališana iz najugroženijih srpskih porodica i izolovanih sredina na Kosmetu boravilo je na moru u Crnoj Gori - rekao je Gujon.

Ukupna vredost dosadašnjih projekata koje je ova organizacija sprovela uz pomoć donatora iz Francuske premašuje tri miliona evra! I tu nije kraj!

U toku je nova humanitarna akcija, da se skupi novac za kupovinu ambulantnih kola za Osojane.

- Ovo zabačeno selo u Metohiji nema bolnicu u blizini. Da bi bolesnici i porodilje mogli da odu do najbliže bolnice u Kosovskoj Mitrovici, neophodno im je vozilo kojim bi mogli da stignu za sat i po - objašnjavaju mladi humanitarci.

Donacija od 22.000 evra za nabavku ambulantnih kola trebalo bi da stigne za nekoliko nedelja, a isporučiće je monasi manastira Visoki Dečani koji su inicijatori nabavke ambulantnih kola.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
naivko

pre 7 godina

Vise brine o nama, nego mi sami. Hvala mu zsa sve stoje je uradio i sto ce uraditi. Predobar i preposten covek.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set