• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.08.2016

08:49

ZABLISTAĆE OPET SRPSKA SVETINJA! SPC i grad Njujork obnoviće crkvu Svetog Save na Menhetnu!

Vesti

ZABLISTAĆE OPET SRPSKA SVETINJA! SPC i grad Njujork obnoviće crkvu Svetog Save na Menhetnu!

Podeli vest

Predstavnici Saborne crkve Svetog Save u Njujorku, koja je izgorela u velikom požaru na Vaskrs, razgovarali su u četvrtak sa gradskim vlastima o obnovi crkve



Predstavnici Saborne crkve, uključujući Dušana Živanovića i protu Ðokana Majstorovića, sastali su se sa gradskim agencijama, OEM (Office of Emergency Management) DOB (Građevinsko odeljenje), sa predstavnikom Zavoda za Zaštitu spomenika, sa predstavnikom gradonačelnika Njujorka, kao i sa predstavnikom mesne zajenice. 


(VIDEO) VELIKA TRAGEDIJA U NJUJORKU! Vatra progutala crkvu Svetog Save na Vaskrs!

Kako je saopšteno iz Saborne crkve Svetog save, agencije su izrazile podršku radu naše crkvene zajednice na obezbeđenju zgarišta i aktivnostima koje se u tu svrhu preduzimaju.


(FOTO) SRBI U NJUJORKU OSTALI BEZ BOGOMOLJE! Pogledajte kako je izgledala crkva Svetog Save pre požara!

DOB je a je izdao naređenje da se zid sa 25. ulice dodatno učvrsti metalnim gredama (tzv. “shoring and bracing”) i da se gornji deo otvorenih zidova pokrije vodootpornim materijalom, kako elementarne nepogode ne bi dalje oštetile zidove. DOB i LPC su odobrili planove crkvenih inženjera, koji precizira načine kako će se ovaj projekat izvesti.


POŽAR OSVETA ZA STEPINCA! Američki mediji tvrde da je crkva Svetog Save u Njujorku zapaljena u znak odmazde!

Nacrti u ovim planovima će poslati u fabriku, gde će se izraditi specijalni železni profili za učvršćivanje zidova. Očekuje se da će se ovaj deo projekta okončati do 1. septembra 2016. To će nam omogućiti nastavak planiranog unutrašnjeg uređenjem crkvene sale, koje će trajati oko godinu dana.

 

facebook

U međuvremenu, crkvena zajednica će preko svojih zvaničnih predstavnika, advokata za nekretnine i stručnih arhitekata, nastaviti diskusije sa Zavodom za zaštitu spomenika i drugim relevantnim agencijama o načinu dalje obnove naše crkve. 


(VIDEO) NJUJORK TAJMS O POŽARU KOJI JE PROGUTAO NAŠU SVETINJU: Crkva Sveti Sava bila je kičma srpske zajednice u Njujorku!

U saopštenju se dodaje da ceo proces obnove zahteva pažljivo planiranje i izvođenje radova, koji će uzeti vremena. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nada

pre 7 godina

Lepa vest za sav srpski narod i sve pravoslavce !

mosa parezanin

pre 7 godina

Guca se blizi i dragi privrednici tajkuni i gradjani uplatite samo po 5 eura i docice se do fine cifre za pomoc gradnji hrama koji je u ognju i vatri izgorio.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set