• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.08.2016

16:34

U SRBIJI SE NE OČEKUJU SNAŽNE NEPOGODE: Najviše padavina na Zlatiboru, u Sjenici i Požegi!

Vesti

U SRBIJI SE NE OČEKUJU SNAŽNE NEPOGODE: Najviše padavina na Zlatiboru, u Sjenici i Požegi!

Podeli vest

Na području Srbije trenutno nema padavina, a mala je verovatnoća da u popodnevnim satima u brdsko planinskim predelima dođe do kratkotrajnih pljuskova, rekao je Slobodan Sovilj iz RHMZ, dodajući da se u Srbiji ne očekuju nikakve nepogode poput onih koje su pogodile region

Podsećajući da je u toku noći na podrčiju Srbije bio na snazi narandžasti meteo alarm, odnosno da su predviđene padavine veće od 30 litara po kvadratnom metru za 12 sati što je važilo za područje zapadne i južne Srbije, Sovilj je istakao da je na tom području i pala znatna količina padavina te da je najviše padavina bilo na području Zlatibora, Sjenice i Požege. 

- Tamo je registrovano 44 litara po kvadratnom metru kiše, dok u velikom delu istočne i severoistočne Srbije uopšte nije bilo padavina- rekao je Sovilj Tanjugu, dodajući da je najveća količina padavina, kao što je i najavljeno upozorenjem, palo na području zapadne i južne Srbije.

On je istakao i da se taj oblačni sistem izmestio dalje, van granica Srbije, tako da se u ovom trenutku može reći da su padavine prestale.

- Važno je istaći da smo u toku prethodne noći očekivali veliku količinu padavina, da je izdat narandžast meteo alarm, da su padavine bile na tom podrčju i da se sve završilo do jutra, odnosno da su padavine sada prestale i da nema nikave opasnosti tog tipa za područje Srbije- rekao je Sovilj, podsećajući da je Makedoniju juče u toku popodneva i noćas pogodilo veliko nevreme praćeno gradom i olujnim vetrom te da je bilo i žrtava zbog snažnih bujica.

(FOTO/VIDEO) APOKALIPSA U MAKEDONIJI: Nevreme opustošilo Skoplje, raste broj žrtava!

Sovilj je istakao da će u narednim danima na snazi biti samo žuti meteo alarm, odnosno, potencijalno opasno vreme.

- Već u narednim danima biće znatno više sunca na području Srbije, ali će biti lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom naručito na jugo i jugozapadu. Ipak, za sada, nema naznaka formiranja sličnih nepogoda na teritoriji Srbije - rekao je Sovilj.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set