• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.08.2016

21:09

OBILNE PADAVINE IZAZVALE ŠTETU Jako nevreme pogodilo zapadnu Srbiju!

Vesti

OBILNE PADAVINE IZAZVALE ŠTETU Jako nevreme pogodilo zapadnu Srbiju!

Podeli vest

Obilne padavine, uz grmljavinu i jak vetar, zahvatile su oko 18 sati delove užičke, požeške i kosjerićke opštine

Na mernom mestu u Duškovcima izmereno je 88 litara padavina po kvadratnom metru, javio je RTS.

Gde ima šteta i kolike su, utvrđuje se, a prema prvim informacijama, nevreme je najveću štetu napravilo na nekategorisanim putevima u selima opština Kosjerić i Požega.

Predsednik opštine Kosjerić Milijan Stojanić, rekao je večeras da su poplavljena pojedina domaćinstva.

"Voda je prodrla u kuće, podrume, ulice su pune vode. Vatrogasci sa pumpama ispumpavaju vodu iz podruma. U gotovo svim selima na teritoriji Kosjerića oštećeni su loklani putevi", rekao je Stojanić Tanjugu.

Kosjerić su u poslednjih nekoliko meseci više puta zadesile elementarne nepogodine, zbog čega je u pojedinim mestima te opštine, još od marta na snazi vanredna situacija.

Prošle srede, nekoliko sela Kosjerića pogodilo je nevreme praćeno obilnom kišom, gradom i jakim vetrom.

I u opštini Požega pala je velika količina kiše. U mestu Duškovci, za oko sat vremena je palo 88 litara kiše po kvadratnom metru.

Nevreme, praćeno jakom grmljavinom pogodilo je i Užice. 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set