• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.08.2016

11:45

MARIĆ: Nevreme nije napravilo veće probleme u Srbiji!

Vesti

MARIĆ: Nevreme nije napravilo veće probleme u Srbiji!

Podeli vest

Nevreme praćeno grmljavinom, pljuskovima i olujnim vetrom koje je zahvatilo delove teritorije Srbije nije izazvalo veće probleme, ali je stepen pripravnosti nadležnih službi na najvišem nivou, rekao je danas načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić

- Sve službe i štabovi su u stanju pune pripravnosti. Sve je pod kontrolom - rekao je Marić Tanjugu.

On je naveo da je noćas na severu Srbije pala velika količina kiše, najviše na teritoriji Subotice, ali da nema posledica po građane i njihovu imovinu.

- Sektor za vanredne situacije će nastaviti da prati situaciju, budući da je RHMZS najavio da će se padavine nastaviti i danas - rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, jugozapadna Srbija će biti predmet pažnje zbog mogućnosti izlivanja bujičnih voda, što se do sada nije desilo.

Marić je istakao da je stepen pripravnosti na najvišem mogućem nivou.

Prema podacima RHMZ, padavine koje su oko ponoći pogodile sever zemlje, tokom noći su se proširile na sve krajeve, a najviše kiše palo je u Subotici.

U tom gradu do osam sati palo je 42 litra kiše po metru kvadratnom, dok je u u Valjevu i Loznici palo oko 30 litara kiše.

U Beogradu je palo 14 litara kiše po metru kvadratnom.

Tokom dana u većem delu zemlje biće oblačno sa kišom, pljuskovima i grmjavinom, a slično vreme se očekuje i sutra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set