• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

26.08.2016

13:22

KO HOĆE DA RADI Marković: Do 2017. u Jagodini još 400 radnih mesta!

Vesti

KO HOĆE DA RADI Marković: Do 2017. u Jagodini još 400 radnih mesta!

Podeli vest

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković najavio je danas da će u tom gradu do kraja 2016. godine biti otvoreno još 400 radnih mesta u italijanskoj fabrici Aunde, koja proizvodi sedišta za automobile

 - U ovom trenutku imamo šest fabrika koje rade, a do kraja godine će biti otvoreno još 400 radnih mesta u italijanskoj fabrici Aunde. U drugoj polovini septembra biće postavljen kamen temeljac za proširenje te fabrike, jer su potpisali novi ugovor sa Mercedesom - rekao je Marković. 

On je rekao da su potpisani ugovori sa još tri fabrike koje treba da započnu da grade svoje pogone u Jagodini i pozvao gradjane Jagodine da se, ukoliko traže posao, jave u jednoj od italijanskih fabrika u tom gradu, saopštila je gradska uprava Jagodine. 

 - Te fabrike imaju svetsko tržište, što znači da imaju dobru budućnost, a zaposleni u njima sigurnost - rekao je Marković na prijemu za građjane kojem je danas prisustvovalo oko 1.500 stanovnika Jagodine i okoline.

Marković je dodao da je ranijih godina prijem gradjana organizovan svakog poslednjeg petka u mesecu, a sada nekoliko puta godišnje. 

 - Uskoro je početak nove školske godine i hoćemo da pomognemo porodicama. Danas smo davali od 2.000 do 10.000 dinara i najveći broj korisnika su upravo porodice koje imaju školsku decu, kao i stariji i bolesni ljudi kojima je potreban novac za lekove - izjavio je Marković.

On je rekao da je Jagodina jedina lokalna samouprava koja proteklih 12 godina organizuje takve prijeme, za koje novac obezbedjuje štednjom.

 - U Jagodini već 12 godina članovi Gradskog veća ne primaju plate, nema nadoknade za članove Nadzornih odbora, nema putnih troškova, nema dnevnica i na taj način na godišnjem nivou štedimo između osam i 12 miliona dinara i te pare preusmeravamo za one kojima je neophodna pomoć -naglasio je Marković.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milos

pre 7 godina

Jeste, i onda kad odes, kazu ti zvacemo vas za mesec dana. Naravno nece da kazu da ti je \npotrebna veza, sramno.\n

danka

pre 7 godina

Tu bar imaju gde da rade,dok opstina sopot nema Ni jednu fabriku ....a opstina je.....Predsednik opstine I ne razmislja o nezaposlenima.,to je njihov problem.

Nemanja

pre 7 godina

A sto mesec dana rade prvo bez plate to nista?\nMogu da traze oni i 1000 radnika, kad je pola Jagodine nezaposleno i natavno da su ti mladi ljudi, ali naravno verovatno je uslov prvo da se ozenis u 22 godine, da bi radio kod Italijana za 25 hiljada, mani te price za malu decu\n\n

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set