• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.09.2016

13:34

MARIĆ: Imenovani novi članovi Upravljačkog tima ZSO

Vesti

MARIĆ: Imenovani novi članovi Upravljačkog tima ZSO

Podeli vest

Srpski ministar u kosovskoj vladi Ljubomir Marić saopštio je danas da su imenovani novi članovi Upravljackog tima za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) i da su preduzeti koraci ka uspostavljanju dela Briselskog sporazuma koji se odnosi na zajednicu

 



Ministar Marić nije saopštio imena novih članova Upravljačkog tima za formiranje ZSO, a u saopštenju dostavljenom Tanjugu navodi da je to učinjeno u skladu sa prvim sporazumom iz Brisela postignutim 19. aprila 2013. godine, koji je ratifikovala Skupština Kosova. 

"Planom za implementaciju 23.maja 2013. godine, Sporazumom postignutim u Briselu 25. avgusta 2015. godine, Ministarstvo administracije lokalne samouprave izvršilo je imenovanje novih članova Upravljačkog tima i preduzelo aktivnosti na otpočinjanju procesa stručne i svake druge podrške u procesu ispunjavanja Zakonske obaveze na implementaciji ovog dela sporazuma koja vodi ka stvaranju uslova za uspostavljanje ZSO", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo administracije i lokalne samouprave, kojim rukovodi Marić, koordiniraće ovim procesom i adekvatno i redovno obaveštavati javnost o svim aktivnostima, navodi se u saopštenja.

Ministarstvo će koordinirati u skladu sa dogovorima postignutim u Briselu i nakon niza konsultacija sa svim relevantnim faktorima na lokalnom i centralnom nivou, sa punom podrškom međunarodnih faktora, uključujući misiju OEBS-a i predstavnike Evropske unije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set