• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.09.2016

08:08

(UŽIVO) SRBIJO, BUDI PONOSNA! Svečano promovisani najmlađi oficiri Vojske Srbije!

Vesti

(UŽIVO) SRBIJO, BUDI PONOSNA! Svečano promovisani najmlađi oficiri Vojske Srbije!

Podeli vest

U Beogradu je održana svečana promocija najmlađih oficira Vojske Srbije. U prve oficirske činove ove godine promovisano je 158 kadeta i kadetkinja Vojne akademije i 26 iz druge klase Medicinskog fakulteta VMA, dok je u čin potporučnika unapređen i jedan kadet iz Angole
screenshot


Svečanosti je prisustvovao i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Na svečanosti su najboljima u rangu uručene sablje, dok us najuspešnijim kadetima Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane uručeni pištolji sa posvetom.

Najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA dodeljeni su paradni bodeži. Pored svečanog defilea, održani su i naleti vazduhoplova Vojske Srbije.

printscreen/RTS

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Beogradu da nekome u susednim državama smeta ne samo što Srbija postoji već i što je mudro vodjena i napreduje iz dana u dan.

- Evo i danas ih pozivamo da razgovaramo i da se dogovorimo. Ne tražimo ništa njihovo, ali im ništa naše nećemo ni dati - rekao je Nikolć na promociji najmladje klase potporučnika Vojske Srbije.

printscreen/RTS

Nikolić je rekao da Srbija želi uspeh i Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, ali da će pomoći Republici Srpskoj da njeni gradjani žive u miru i bolje nego danas.

- Svet se menja na gore. Nekima nije dovoljno ono što im je dao Bog ili što su im ostavili preci, pa posežu za tuđim - rekao je Nikolić.

Prema njegovim rečima, tom vatrom se igraju i na teritoriji Srbije oni koji bi da otmu ono što je naše.

- Tom vatrom se igraju i u komšiluku u kome nekome smeta ne samo što postojimo već što je Srbija mudro vođena i nareduje iz dana u dan - rekao je Nikolić. 

 

screenshot

On je na promociji najmladjih oficira Vojske Srbije u Beogradu istakao da će očuvanje i povećanje ugleda VS biti jedna od glavnih smernica ukupnih aktivnosti države. 

- Budućnost ne smemo čekati, bez valjane pripreme za sve moguće okolnosti, pa i za one preteće po bezbednost građana. Zato Vojska Srbije ostaje snažan i odlučan garant zaštite nacionalnih ineteresa- rekao je Nikolić.

On je naglasio da će u uslovima kompleksnih bezbednosnih izazova današnjice VS održavati i unapredjivati operativne i funckionalne sposobnosti. 

Prema njegovim rečima, to je neophodno kako bi VS bila spremna da oružanu silu kojom raspolaže usmeri na izvršavanje odredjenih misija i zadataka.

- Njeni pripadnici suprotstavaljaće se svim vrstama ugrožavanja bezbednosti i slobode naših građana - naglasio je predsednik Srbije.

On je rekao da razvoj modernizacije, opremanje i naoružanje VS spadaju u prioritetne aktivnosti koje traže puno mudrosti i što objektivniju percepciju budućnosti kako bi bile kvalitetno sprovedene.

Nikolić je naglasio i da se efikasna i profesionalna vojska izgrađuje i kroz interoperabilnost sa drugim armijama.

- Bliska saradnja naše zemlje sa svim državama sveta pruža priliku oficirama VS da na visokom profesionalnom nivou odmere snagu i uporede uvežbanost sa kolegama iz mnogobrojnih zemalja - rekao je predsednik Srbije.

printscreen/RTS

Kako je naveo, angažovanje pripadnika VS u mirovnim misijama na mnogim kriznim žarištima u svetu svedoči o iskrenoj želji Srbije da doprinese naporima za dostizanje svetskog mira.

- Znamo da naš doprinos možda nema odlučujući značaj da mir u svetu zaista bude postignut, ali to nije nikada bio izgovor za neaktivnost. Naprotiv, nastavićemo da učestvujemo i izgradnji mira koliko god je u našoj moći - zaključio je Nikolić. 

DIREKTAN PRENOS MOŽETE GLEDATI NA OVOM LINKU

printscreen/RTS

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 7 godina

Tako je , to je ponos Srbije. Samo, nedaj boze ,da zavrse kao starije kolege, da ih Srbija odbaci posle upotrebe

Anarhista

pre 7 godina

Ja vidim divne ljude koji su odabrali put odbrane i zastite drzave. Pokloni se i pomoli za takve ljude, bices mnogo srecniji, a i Gospod te mozda pogleda.

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom! (VIDEO)

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set