• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

19.09.2016

10:19

VOZAČI, SMANJITE BRZINU! U sredu će saobraćajci deliti kazne šakom i kapom!

Vesti

VOZAČI, SMANJITE BRZINU! U sredu će saobraćajci deliti kazne šakom i kapom!

Podeli vest

Uprava saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova će u sredu sprovesti sveobuhvatnu akciju pojačane kontrole saobraćaja, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova

Kako se navodi, u toj akciji će biti angažovan maksimalan broj uređaja za merenje brzine kretanja, s obzirom na to da je brzina kretanja najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda sa najtežim posledicama.

Pored brzine kretanja, kontrola će biti usmerena i na otkrivanje prekršaja upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, nekorišćenja sigurnosnog pojasa, kao i nepropisnog korišćenja telefona za vreme vožnje. 

U saopštenju se podseća da je međunarodna organizacija koja okuplja saobraćajne policije 31 evropske države, TISPOL, pokrenula projekat pod nazivom EDWARD (European Day Without a Road Death - Evropski dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama). 

Navedeni projekat organizuje se u okviru Evropske nedelje kretanja (European Mobility Week) koja traje od 16. do 22. septembra, sa ciljem da se poveća bezbednost svih učesnika u saobraćaju i da 21. septembar 2016. godine bude prvi dan na evropskim putevima bez poginulih lica u saobraćajnim nezgodama.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Radar

pre 7 godina

Samo me zanima sta dosad rade. U Prijepolju oderase. I zanima me da redakcija istrazi. Da li je po zakonu ovakav radar kriti u vozilu i hvatati narod. I treba li mesto da bude obelezeno sa znakom ( RADARSKA KONTROLA). Hvala...

srbija

pre 7 godina

Pitam se šta su prioriteti našoj Miliciji? Red i mir u zemlji ili punjenje budžeta?

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set