• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

07.10.2016

12:08

BOLJI USLOVI! Zatvorima u Srbiji na raspolaganju nova medicinska oprema!

Vesti

BOLJI USLOVI! Zatvorima u Srbiji na raspolaganju nova medicinska oprema!

Podeli vest

Zdravstvene službe svih 29 zatvora u Srbiji od danas imaju na raspolaganju ručne EKG aparate, pulsne oksimetre, aparate za pritisak, inhalatore i komore za doziranje leka čija će upotreba poboljšati proces dijagnostike ali i bolju zdravstvenu zaštitu lica lišenih slobode

U saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde, napominje se da će blagovremeno postavljena dijagnoza u zatvoru ili zavodu u kome lice izdržava kaznu, olakšari donošenje odluke o premeštanju u Specijalnu zatvorsku bolnicu ili neku drugu zdravstvenu ustanovu. 

To će, kako je ukazano, uticati na smanjenje troškova izvođenja lica iz ustanova i njihovo vođenje u zdravstvene ustanove van zavoda ali i rasteretiti kapacitete Specijalne zatvorske bolnice (u Okružnom zatvoru u Beogradu), koja je, kao jedina ustanova takve vrste u okviru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, izložena velikom pritisku vezanom za brojno stanje. 

U okviru ove nabavke Specijalna zatvorska bolnica u Beogradu dobila je tri EKG aparata, pulsni oksimetar, komoru za doziranje leka, 15 aparata za pritisak, inhalator, set za reanimaciju, dva kardiološka stetoskopa, poluautomatski defibrilator, holter EKG-a, holter TA, dva aspiratora i novu stomatološku stolicu. 

Kupovinom ove opreme omogućeno je obavljanje tri nove dijagnostičke procedure: ultrazvuk srca, holter pritiska i EKG-a. 

Podizanje nivoa zdravstvene zaštite u okviru penalnog sistema jeste i jedan od glavnih zadataka postavljenih pred Upravu od strane međunarodnih institucija, a i preduslov u okviru poglavlja 23 predpristupnih pregovora za članstvo u Evropskoj uniji, navodi se u saopštenju. 
 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set