• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Večernje novosti

21.10.2016

21:03

SRBIJO, OVAJ DEČAK JE GLADAN I BOLESTAN: Roditelji u suzama obijaju pragove tražeći pomoć!

Vesti

SRBIJO, OVAJ DEČAK JE GLADAN I BOLESTAN: Roditelji u suzama obijaju pragove tražeći pomoć!

Podeli vest

Miloš Stojanović se već deset godina bori sa teškom bolešću, ali i sa nemaštinom, jer njegovi roditelji nemaju novca kako bi mu obezbedili normalan život, ali ni dovoljno hrane

- Do skoro smo primali socijalnu pomoć od 11 hiljada dinara, a sada više ni to. Računi za komunalije su nam 14 hiljada dinara, a sada ne znam ni to kako da platim. Najgore je što ni suprug ni ja ne možemo da nađemo nikakav posao. Više puta sam tražila da bar radim kao čistačica, ali uvek me odbiju i kažu mi da sam stara. Muž je radio prošle godine, ali je dobio otkaz - kaže Miloševa majka, Jasmina Stojanović.

Miloš je imao prvu operaciju 13. oktobra 2004. godine na Klinici za maksilofacijalnu hirurgiju na VMA u Beogradu, kada mu je odstranjen tumor sa jedne strane vilice. Od tada, pa sve do 2013. godine, redovno je posećivao kliniku zbog neophodnih kontrola. U martu 2013. mu je dijagnostikovan tumor i na drugoj strani vilice. Zbog toga je imao i drugu operaciju.

Kako nam je ispričala Miloševa majka pored bolesti koju je do sada imao, Milošu su na telu krenuli da se javljaju mladeži i ukoliko ne bude otišao u banju preti mu i rak kože.

- Pojavilo mu se preko 60 mladeža na telu i kako nam je doktorka rekla preti mu da dobije rak kože. Kako bi to sprečili Miloš mora da ode u banju i da se kupa u bazenu kako bi se ti mladeži sklonili. Mi za to nemamo novac, i ne znam kako da pomognemo sinu. Na ramenu mu je mladež izrastao i veličine je palačinke i u boji čokolade. Ne znam kako da mu pomognem, jer ga boli, pa sve dobre ljude molim za pomoć- kaže Miloševa majka.

Rani jadi

Miloševi problemi počeli su kada je imao samo 12 godina. Tada mu je utvrđen nedostatak kalcijuma, zbog čega su njegove kosti šuplje i lako lomljive. Pre četiri godine urađena mu je višečasovna operacija desnog kolena prilikom koje mu je ugrađeno metalno ojačanje zbog čega on više nije bio u stanju normalno da obavlja fiziološke potrebe.

– Miloša sada bole kosti. Trebalo je da ide na operaciju, ali još uvek nije. Jako mu je teško jer nema ni drugove, jer ne može da izađe nigde iz kuće od bolova koje trpi. Kako uopšte može neko ko ima 19 godina za doručak jede samo dva parčeta hleba. Više od toga nemamo – kaže neutešna majka.

Uz bolest i glad!

Iako trpi bolove zbog bolesti, Miloš trpi i glad, a banjsko lečenje mu je više nego potrebno. Zato njegovi roditelji apeluju na svakog ko može da im pomogne:

- Potreban nam je novac za hranu, jer sve je skupo. Nemam dovoljno novca da mu kupim normalnu hranu koju jede svako dete u Srbiji. Potrebno mu je i hitno banjsko lečenje, koje lekari savetuju odavno – objašnjavaju Miloševi roditelji.

 

Žiro-račun za pomoć Milošu Stojanoviću:

Agricole banka

330-4700100324934-62

Za uplate iz inostranstva

Instructions for customer transfers EUR

correspodent is:

AGRIFPP-Credit Agricole Paris

Acc. With Institution: 57A

MEBARS22

CREDIT AGRICOLE SRBIJA AD, Novi Sad

Beneficiary: 59:

IBAN RS35330473020129756036

Milos Stojanović Donja Konjuša BB Serbia


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Нажалост нашу...Све је више таквих случајева по Србији...И све ће их више бити...! Социјални програм је - дефектан, када привреда не ствара и не производи довољно за све...! Средстава зато нема или су врло ограничена - а потребе неограничене... Бадава сви апели и позив у помоћ....?! СИТ ГЛАДНОМ НЕ ВЕРУЈЕ...!! А и "Ситих" је овде..- мало...

Rsk

pre 7 godina

Zašto je ovim ljudima ukinuta socijalna pomoć pod hitno smeniti vulina

dana

pre 7 godina

Bivsi ministar privatizacije pun ko brod.Prodao firme a gradjani bez posla,on injemu slicni trebalo bi dati pomoc ....

Baba Jaka

pre 7 godina

A MI SALJEMO POMOC SIRIJI A NAS NAROD UMIREOD GLADI

dusan

pre 7 godina

Molim redakciju da objavi telefon i adresu ove porosice da  mozemo licno da urucimo pomoc koliko je ko u mogucnosti. Nemam poverenja u uplate na ziro racun zbog prethodnih malverzacija. \n

dobrila

pre 7 godina

pa gde je fond o kome je Loncar pricao.zasto drzava ne pomogne?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set