• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

28.10.2016

20:26

BRUKA U ŠAPCU: Šampionu maratonskog plivanja Vojislavu Mijiću i "Šabačkim delfinima" lokalni moćnici ne daju na bazen!

Vesti

BRUKA U ŠAPCU: Šampionu maratonskog plivanja Vojislavu Mijiću i "Šabačkim delfinima" lokalni moćnici ne daju na bazen!

Podeli vest

Plivački klub "Šabački delfini" iz Šapca, nema pravo na termine za polaznike na gradskom bazenu, uprkos svojim licencama i dozvolama za rad, tvrdi predsednik ovog kluba Ginisov rekorder u maratonskom plivanju i član Kuće slavnih Vojislav Mijić!

Plivački klub već decenijama obučava neplivače i drži školu plivanja stilova i tehnika, ali u poslednje vreme ruke su mu vezane! Prema tvrdnjama, poznatoga plivačkog maratonca ova sramna situacija u kojoj se našao njegov klub uzrok je nameštenog konkursa za izdavanje gradskog bazena i "prljava igra" Vaterpolo kluba "Šabac".

Međutim, ova odluka izazvala je bes i kod Šapčana koji su nadležnim vlastima uputili otvoreno pismo.

- Početkom juna prošle godine u listu "Danas" postavljen je konkurs za izdavanje gradskog bazena u Šapcu! Odgovorno tvrdim da su sve tačke konkursa bile nameštene. Da stvar bude još sumnjivija, na konkurs se prijavio samo Vaterpolo klub "Šabac" koji je zakupac bazena četiri godine i zbog toga naš klub nema dozvoljene termine za korišćenje bazena. Može im se, je imaju političku zaštitu - objašnjava Mijić.

Prema njegovim rečima, sve se radi samo s namerom da se plivački sport u Šapcu uguši, što posebno vređa meštane ovog grada!

- Gradski bazen je sastavljen iz dva dela i urađen od obaveznica naših građana čiji glas niko ne želi da poštuje. Da vam ne pričam da se startni blokovi za plivače i veći deo opreme, nalaze u podrumu gde propadaju i trule, iako im je mesto na plivačkim takimičenjima i treninzima plivačkog kluba.

Public

Još strašnije je što su isti ti "brižnici" prilikom renoviranja, stari bazen mogli da prošire za još četiri metara, kako bi se dobila dužina od 25 metara, a naš grad mogao da organizuje razna plivačka takmičenja. Ali, ni to nisu hteli - ističe naš sagovornik.

Ogorčeni građani, ali i sam predsednik Mijić, slali su apele svim institucijama počev od Republičkog zavoda za sport, Republičkog zavoda za bazen, sportske inspekcije, kao i samom Vaterpolo klubu "Šabac", ali su svuda naišli na zatvorena vrata.

Ekipa Informera je kontaktirala i predsednika Vaterpolo kluba "Šabac" Nenada Živanovića koji je potvrdio za Informer da su oni zakupci gradskog bazena i da imaju svoje regularne termine.

- Ove sezone nismo želeli da damo termine plivačkom klubu zbog lošeg odnosa sa gospodinom Mijićem. Uostalom, po zakonu, prava i jedina adresa za njihove molbe jeste gradska uprava Šapca, a ne mi - izričit je Živanović.

Public

Ginisovi rekordi Vojislava Mijića:

1. Savom 139 kilometara za 36 sata i 30 minuta (1992. godine)

2. Dunavom 165 kilometara za 23 sata i 57 minuta (1993.)

3. Dunavom 175 kilometara za 28 sati i 12 minuta (1994.)


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
bogster

pre 7 godina

Hoće li se neki novi "Eliot Nes" stvoriti u Šapcu da započne istrage protiv žutih tajkuna, kontraverznih biznismena, zelenaša i secikesa. Postoji li u ovoj Srbiji republički mup, Stefanoviću ne dremaj više

Lala iz Banata

pre 7 godina

Колика је закупнина....? Баш ме занима...Колико је базен "зарадио"...?

pesnik

pre 7 godina

Čemu se čudite pa danas se seoska gospoda kome se još praziluk vuče po putu,sela u zavaljene fotelje i osnovna im je misao kako to sačuvati.Svi su oni pobegli sa njive i uspeli su samo opanke da pobacaju i da se usput obuvaju u pačije cipele i lester odeću,i mesto da vode računa o građanima oni provode vreme pored ogledala diveći se sebi kakvi su a došli na tako mesto.I drže se one narodne život dam ali fotelju ne dam,vidite gde su sve zaslužni ljudi završili nema ih nigde.Čudi me da još nisu na sred centra podigli spomeni Ljotiću ili Siđiću a trge Dragutina Mihailovića.Draže a gde su im Braća Srnić i ostali?

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set