• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

08.11.2016

10:24

OVO VAM SE NEĆE SVIDETI: Niška Gradska toplana traži poskupljene grejanja!

Vesti

OVO VAM SE NEĆE SVIDETI: Niška Gradska toplana traži poskupljene grejanja!

Podeli vest

Direktor niške Gradske toplane Zoran Stojanović potvrdio je danas za agenciju Beta da je to preduzeće zatražilo od Gradskog veća dozvolu za povećanje cene grejanja zbog rasta cene gasa

Stojanović nije želo da kaže koliko je povećanje zatraženo, uz objašnjenje da bi njegova izjava u javnosti mogla da bude pogrešno protumačena.  

- Novu cenu grejanja za grejnu sezonu 2016/2017. godinu izračunali smo primenom metodologije koju propisuje uredba Vlade Srbije. Gradska uprava za komunalne delatnosti potvrdila nam je da smo ispravno primenili metodologiju - istakao je Stojanović.

On je rekao da bi Gradsko veće moralo u toku dana ili eventualno sutra da se izjasni o novoj ceni grejanja kako bi Toplana stigla da na vreme pripremi oktobarske račune.

NEMA VIŠE SMRZAVANJA Mali: Od sutra počinje grejna sezona i ceo grad će biti zagrejan!

- Gradsko veće može da odbije zahtev Toplane, ali vladina uredba propisuje da bi Grad u tom slučaju imao obavezu da Toplani kompenzuje smanjenu realizaciju, pošto se neće primenjivati cena dobijena primenom propisane metodologije - rekao je Stojanović. 

Direktor niške Toplane podsetio je da uredba Vlade Srbije predvidja korekciju cene grejanja kada cena gasa poraste za više od tri odsto ili padne za više od pet odsto.
 
Termin održavanja sednice Gradskog veća još nije objavljen na gradskom sajtu, ali je gradonačelnik Niša Darko Bulatović na jednoj od prethodnih sednica Veća apelovao na sve novinare da "ne uzbunjuju javnost pričama o poskupljenju grejanja". 

- Kada sam poslednji put rekao da neće biti poskupljenja grejanja, bilo je to 102. put. Sada 103. put kažem da poskupljenja grejanja neće biti - rekao je Bulatović.

Fiksni deo cene daljinskog grejanja niška Toplana trenutno naplaćuje 28,26 dinara po kvadratu, a varijabilni 3,91 dinar po kilovat času utrošene toplotne energije.  


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebojša

pre 7 godina

A kako nisu tražili pojeftinjenje kada je cena gasa bila izuzetno niska za prošlu sezonu. Sramno. Pojeftinjenje koje je bilo i u drugim gradovima je mizerno spram cene gasa. javnagradska preduzeća su leglo nerada i viška zaposlenih i toga se treba rešiti u kratkom roku. Dok je rešeno samo 3% predmeta ozakonjenja, bolje bi bilo da su te viškove obučili na kursu od 3 meseca i da su ih poslali da obilaze teren i svaku kuću, stan, zgradu i ostalo provere i da se sve ubaci u poreski sistem i da se onda porezi na imovinu mogu smanjiti duplo. Time bi dali neki doprinos državi. Toliko ima njih koji bi mogli da rade kao inspektori rada i da se rešimo rada na crno kako radnika tako i onih firmi koje svoje poslovanje ne drže u legalnim tokovima. Propaganda mora da bude sa motom, da je PLAĆANJE POREZA PATRIOTIZAM PRVOG REDA. A dizanje cena kako bi se hranio neradnički ološ koji ništa ne radi a mnogi ni na psoao ne dolaze moralo bi da bude vreme za nama.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Чим расту "режијски трошкови" - уместо ШТЕДЊЕ на свим нивоима, неспособно руководство, увек тражи ДИЗАЊЕ ЦЕНА УСЛУГА....Тако оно не мора да брине о "штедњи" репроматеријала, не мора да брине о некаквим режијским трошковима, репрезентацији... јер све онда "покрива" нова ( увећана !)... цена... !! Нема рестрикције плата, нити запослених (који већ седе у канцеларијама један другоме "за вратом"..!!) ...јер решење је: ПОСКУПЉЕЊЕ...! Све ће то српски народ "позлатити"... Пардон... - платити...!!

naivko

pre 7 godina

Toplana je uhlebljenje za partijske kadrove od svog osnivanja. Zato je i potrebno da se poveca cena grejanja. Ne postoji ni jedan koji je zaposljen a da nije preko neke stranke.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set