• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - S. K

12.11.2016

09:54

DA LI STE SPREMILI ŠALOVE, KAPE, RUKAVICE...?! Zabeleće cela Srbija, PRVI SNEG STIŽE VEĆ SUTRA!

Vesti

DA LI STE SPREMILI ŠALOVE, KAPE, RUKAVICE...?! Zabeleće cela Srbija, PRVI SNEG STIŽE VEĆ SUTRA!

Podeli vest

Za vikend će pasti prvi sneg ove godine i u nižim predelima. Sledeća nedelja izrazito hladna sa jutarnjim mrazevima

Ledeni talas od ponedeljka zahvatiće i našu zemlju
Đorđe Đurić, meteorolog "Weather2Umbrella"

U noći između subote i nedelje u Srbiji će pasti prvi sneg ove godine, najavljuju meteorolozi! Prvo će se zabeleti najviši planinski vrhovi, ali će sneg vejati i u nižim predelima.

Jutarnja temperatura kretaće se od minus tri do sedam stepeni, dok će najviša dnevna ići do 10. podeoka. Prema najavama meteorologa, serija ledenih dana završava se tek krajem sledeće sedmice, kada dolaze znatno topliji dani.

Meteorolog "Weather2Umbrella" Đorđe Đurić kaže za Informer da nas prvi kratkotrajni sneg širom Srbije očekuje za vikend.

Tanjug

Vreme idealno za poljoprivredu

Meteorolog Časlav Stanojević iz RHMZ kaže da je trenutna meteorološka situacija dušu dala za useve i zemljište.
- Ovo je tipično vreme za ovaj period i sve je u skladu sa kalendarom, i sneg i magla i mraz. Nije ništa alarmantno i neće biti nikakve štete. Pogotovo što se poljoprivrednih useva tiče. Minus nije veliki, kiša je dobrodošla, osim kada nisu poplave u pitanju. Tako da mislim da sve ide u prilog našim ratarima i domaćinima da uspešno preguraju i ovu zimu. Pogotovo kada je u pitanju sejanje pivarskog ječma - priča Stanojević.

- Subota će biti kišovita, duvaće jak vetar i biće veoma hladno. Na Kopaoniku, Tari i Zlatiboru kiša će preći u sneg, koji na ovim planinama već tokom novembra pada. Ali sada će se taj hladni talas preseliti i u niže krajeve. Susnežica će padati u Beogradu, na severu Vojvodine ali i u skoro svim gradovima Srbije - ističe Đurić.

Prema njegovim rečima, pored snega sledi nam pravo zimsko vreme sa jutarnjim mrazevima.

- Od početka naredne sedmice čitav region će biti zahvaćen ledenim talasom. Jutra će biti hladna i maglovita, u utorak i sredu svega -3 stepena, dok dnevna neće prelaziti šesti podelak - dodaje naš sagovornik.

I Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), kaže da će u subotu pasti mnogo kiše, koja će se tokom noći pretvoriti u sneg.

Tanjug

Posle kiše, počeće da veje sneg i u nižim predelima
Nedeljko Todorović, RHMZ

- Danas se u većem delu zemlje očekuje od 10 do 20 litara kiše po metru kvadratnom, a na jugu i jugozapadu Srbije i više! Posle kiše počeće da veje sneg i u nižim predelima. Tokom nedelje padavine će polako prestajati, negde će se sneg zbog niskih temperatura zadržati i spustiće se gusta magla širom zemlje - priča Todorović.

On napominje da nas lepše vreme očekuje tek krajem sledeće nedelje.

- Do sledećeg četvrtka biće veoma hladno i duvaće košava. Od petka stiže suvo i osetno toplije vreme. Biće više sunca, a temperatura tokom dana kretaće se od 10 do 15 stepeni Celzijusa - prognozira Todorović.

.

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Micha

pre 7 godina

Meteo"experti" iz Weather2 umbrela su neobavesteni kao onomad Kostunica... Nemaju pojma ni kakvo je vreme juce bilo... Tipicni nepismeni "partijski" kadrovi! Za sve njih sam " baba-Vanga" jer bar ponekad pogledam kroz prozor

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set