• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. J.

11.12.2016

12:10

HAOS U PROKUPLJU! Visok napon izazvao havariju, LJUDIMA POCRKALI SVI ELEKTRIČNI PARATI PO KUĆI!

Vesti

HAOS U PROKUPLJU! Visok napon izazvao havariju, LJUDIMA POCRKALI SVI ELEKTRIČNI PARATI PO KUĆI!

Podeli vest

Visoki napon prošle noći izazvao je pravu havariju u kućama u prokupačkoj Drinskoj ulici i pregoreli su bukvalno svi aparati!

Prema prvoj proceni do kvara na uređajima došlo je u tridesetak kuća. Kako svedoče stanovnici ove ulice koja je u širem centru grada, pregorevanju aparata prethodila je nenormalno jaka struja, koja se manifestovala jakim sijaličnim svetlom. 

- Samo je u jednom trenutku sijalica nenormalno zasvetlela, a onda je počelo da se puši kućište od računara. Zadimio se i televizor i u prvom momentu nisam znala šta nas je snašlo- kaže Dragica Dončić iz Drinske ulice. 

I njenim komšijama se desilo isto i kako svedoče sve se u sekundi dešavalo. Ova havarija izazvala je strah kod mnogih u ulici, pa su odmah svi istrčali iz svojih kuća. 

Pozvali su policiju, jer nisu znali šta ih je snašlo, pa dežurnu službu Elektrodistribucije u Prokuplju, koja je izašla na teren i privremeno kompletno ugasila struju. Ostavljena je samo ulična rasveta. 

- Sve od aparata što imam u kući je počelo da se puši i dimi. Uplašili smo se, ali se tako brzo dešavalo da nismo ni stigli da reagujemo - kaže Miodrag Stanojević. On se plaši da neće da im se nadoknadi šteta koja je nastala, iako im je u ED rečeno da je u ponedeljak prijave.

Jutros je struja ponovo uključena i za sada nema podataka šta je izazvalo ovu havariju. 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sasa

pre 7 godina

isto se desilo pre par meseci u lipovici - ripanj. i nikom nista. ljudi ostali bez frizidera, televizora, ves masina, ma bez svega sto je bilo ukljuceno u struju. i na kraju nikom nista. stvarno bruka i sramota.\n\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

После нечег оваквог, у Јапану би Министар енергетике извршио... - ХАРАКИРИ...! .. А код нас... - Ни часне оставке нема ...!!

Grga Pitić

pre 7 godina

Srećom da tamo žive ne tako bogati građani, pa EPS neće morati mnogo da plati ..

Lala iz Banata

pre 7 godina

Зашто су осигурачи ... - затајили...? То је питање за - ЕПС снабдевање !

Sudski veštak

pre 7 godina

Gde trči jedan, za njim i ostali!! Ove stvari se dešavaju usled spoja nultog provodnika sa faznim. Dolazi do prenapona sa 230V na 400V i pregorevaju svi aparati koji su u tom momentu pod naponom. Treba prijaviti odmah ED, napraviti spisak, odneti kod servisera, uzeti račune za izvršenu popravku - servis, i odneti u ED. ED je dužna da prizna trošak, jer su takve stvari osigurane kod osiguravajučih kuća, i ona sama naplaćuje te troškove od osiguranja.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set