• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

13.12.2016

16:34

VESELO U NOVOM SADU Zdravko Čolić za doček Nove godine, program na četiri lokacije!

Vesti

VESELO U NOVOM SADU Zdravko Čolić za doček Nove godine, program na četiri lokacije!

Podeli vest

Grad Novi Sad svojim građanima za doček Nove godine poklanja nastup jedne od najvećih zvezda sa naših prostora, Zdravka Čolića, a za doček Srpske nove godine koncert legendarnog i svetski proslavljenog worldmusic duvačkog orkestra Bobana Markovića

Ti nastupi najavljeni su danas na konferenciji za novinare u Gradskoj kući u Novom Sadu, na kojoj je predstavljen novogodišnji program u organizaciji Grada, kao i program iza kojeg stoji tim Evropske prestonice kulture - "Novi Sad 2021".

Konferenciji za novinare prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i većina učesnika programa među kojima i glavna zvezda novogodišnjeg dočeka na Trgu slobode Zdravko Čolić, te predsednik Organizacionog odbora "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković.

Vučević je rekao da će popularni Čola posle devet godina ponovo nastupiti na proslavi dočeka Nove godine u Novom Sadu, što će, kako je kazao, biti razlog zbog koga će mnogi gosti iz cele Srbije i iz zemalja regiona Novu godinu dočekati upravo u Novom Sadu.

- Nema bolje pozivnice ljudima da dođu u naš grad, Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope. Pored nastupa Zdravka Čolića, ponudili smo različite sadržaje za ljude sa različitim muzičkim afinitetima koji mogu da se pronađu u raznovrsnom programu - rekao je Vučević.

On je naglasio da organizacija dočeka i Nove godine i Srpske Nove godine Grad Novi Sad neće ništa koštati, osim troškova neophodnih za organizovanje obezbeđenja skupa, dok će sve ostale troškove vezane za honorare učesnika i druge troškove snositi sponzori.

- Da smo kojim slučajem odlučili da ne organizujemo proslavu dočeka na Trgu slobode, odmah bi bili kritikovani kako eto prekidamo tradiciju po kojoj je Novi Sad prepoznatljiv, a kada organizujemo proslavu onda nas neki kritikuju da bacamo pare i da je bolje da se ta sredstva daju u humanitarne svrhe. Uvek se nađu oni koji kritikuju, a ponavljan da iz gradskog budžeta neće biti finsiran doček Nove godine - istakao je Vučević.

Prema njegovim rečima, grad koji je proglašen za Evropsku prestonicu kulture i Omladinsku prestonicu Evrope zaslužuje da ima takav doček na kome će nastupiti najveće zvezde i takav doček će i imati.

Zdravko Čolić je rekao da mu je Novi Sad posebno drag grad i da mu je izuzetno drago što će baš u njemu nastupiti na dočeku Nove godine.

- Svojevremeno sam u Solunu nastupao kada je taj grad buio proglašen Evropskom prestonicom kulture, a sada nastupam u Novom Sadu koji isto tako slavi dobijanje te prestižne titule i zbog toga mi je posebno drago. Verujem da će na dočeku biti lepo druženje samo da nas malo posluži vreme - rekao je Zdravko Čolić.

Public

Predsednik Organizacionog odbora "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković, je rekao da se u Novom Sadu od 25. decembra do 14. januara slave dve Nove godine i dva Božića i da je to jedan od simbola nematerijalnog kulturnog nasleđa Novog Sada.

- U tom periodu u Novom Sadu deca dobijaju četiri poklona od svojih roditelja, familije, prijatelja ili komšija i to jeste vreme istinske i žive kulturalnosti. Novi Sad 2021 je festivalskim konceptom na četiri lokacije u četiri dana za dve Nove godine sa najraznovrsnijom vrstom muzike, želeo da pokloni građanima slobodu izbora i raznovrsnosti veličajući vrednosti tolerancije, mira i ljubavi kao istinskih ideala ovog grada - rekao je Milenković.

U Novogodišnjem programu u Novom Sadu, koji će kako je najavio Milenković, biti realizovan na četiri bine na četiri različite lokacije u gradu, nastupiće više od 100 izvođača, od čega 60 simfoničara, koji će Novosađanima i njihovim gostima ponuditi više od 40 sati kvalitetnog programa.

Na glavnoj bini na Trgu slobode, pored Zdravka Čolića, nastupiće i novosadski "Big bend" čiji će specijalni gost biti Bojana Stamenov, a novogodišnji program počeće još 31. decembra ujutro u Dunavskom parku gde će biti izveden program namenjen deci. 

Najbogatiji muzički program pružiće bina na Trgu Republike, na kojoj će se, kako je najavljeno, slaviti tri dana od 30. decembra do 1. januara, a na toj bini između ostalih nastupiće "Jažz kombinat", "Swing time", Ana Perišić, "Drum’n’zez", "Irie FM", "Josp A Lisac", "Branimir i neproijatelji" i "Zemlja gruva".

Ljubitelji elektronske muzike moći će da uživaju u spektaklu koji će im prirediti više od deset inostranih i domaćih Ð-eva na četvrtoj lokaciji, u Studiju M. Kako je Studio M jedina lokacija sa ogranicenim kapacitetom, jedino za taj događaj ulaz će se naplaćivati, dok je za ostale programe u sklopu proslave Nove godine ulaz besplatan.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!
Politika

Važno je da se čula istina! Maja Gojković: Podrška predsedniku Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u SB UN!

Dajem punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, koji se argumentovano i hrabro borio za interese Srbije u Savetu bezbednosti UN, najvišem forumu svetske politike. Naša zemlja je u prethodnom periodu suočena sa izuzetno teškim pitanjima samo zbog posvećenosti slobodoljubivoj i samostalnoj politici i zbog apsolutne odlučnosti da odbrani interese svoje države i naroda, koji je izložen najvećim izazovima decenijama unazad.

23.04.2024

09:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set