• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. C.

28.12.2016

20:52

OPASNO, ŠIPTARSKI KOLJAČ IZ ISIS PLANIRA NAPADE U SRBIJI: Otkrivamo pravi razlog povratka zloglasnog džihadiste na KiM!

Vesti

OPASNO, ŠIPTARSKI KOLJAČ IZ ISIS PLANIRA NAPADE U SRBIJI: Otkrivamo pravi razlog povratka zloglasnog džihadiste na KiM!

Podeli vest

Lavdrim Muhadžeri, koji je u Siriji odsecao glave zarobljenicima, sa grupom od oko 200 saboraca stigao na Kosovo i priprema krvave napade po regionu... On rukovodi svim džihadističkim ćelijama na Balkanu

Zloglasni šiptarski glavoseča iz Islamske republike (ISIS) Lavdrim Mudžaheri vratio se krajem novembra na Kosovo i planira terorističke napada po Balkanu, tvrde italijanski mediji prenoseći saznanja obaveštajnih službi te zemlje!

Šest meseci bio "mrtav"

Prema rečima Dževada Galijaševića, zbog velikog propusta zapadnih obaveštajnih službi na proleće 2015. pojavila se vest da je Muhadžeri poginuo na ratištu u Siriji. Tek kada je u decembru prošle godine pohapšena njegova grupa u Italiji, saznalo se da se krije negde u Makedoniji.
- To je knjiški primer propusta zapadnih obaveštajnih službi, koji je i doveo do stanja u kome se sada nalazimo. Za tako ozbiljnog džihadistu šest meseci su mislili da je mrtav. On je, naravno, za to vreme pobegao i sad je kod nas ovde na Balkanu-tvrdi Dževad Galijašević.

Muhadžeri, koji je poznat po tome što je odsecao glave zarobljenicima na ratištu u Siriji, krije se u okolini rodnog Kačanika na Kosovu sa lažnim pasošem na ime Boban Depić.

On sa još 200 saboraca priprema krvave akcije u Srbiji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, ali i po zemljama Zapadne Evrope.

Opasan terorista

Italijanski mediji tvrde da Muhadžeri rukovodi svim ćelijama ISIS na Balkanu i smišlja sve njihove akcije.

- Muhadžeri je po povratku sa ratišta u Siriji, gde se "proslavio" odsecanjem glava zarobljenicima, jedno vreme boravio u Makedoniji, a krajem novembra se pomoću lažnog pasoša iz te države prebacio na Kosovo sa još 20 saboraca. Neposredno pre njegovog povratka, na Kosovu je uhapšena grupa od 19 terorista koja je bila pod njegovom direktnom komandom. Otkriveno je da su ovi teroristi planirali napad na izraelske fudbalere tokom utakmice protiv reprezentacije Albanije u Skadru, kao i niz krvavih terorističkih akcija u regionu. Muhadžeri je sada i fizički prisutan na Kosovu i sa grupom povratnika sa sirijskog ratišta smišlja nove napade u zemljama regiona - prenosi portal "Espreso", koji pripada listu "Republika".

 

 

Prema njihovim tvrdnjama, Muhadžeri je lociran u Srbiji i Makedoniji još u decembru prošle godine, kada je u Breši italijanska policija u akciji "Van Dam" razbila njegovu grupu, koja je planirala atentat na papu Franju.

Bezbednosni stručnjaci tvrde za Informer da je Muhadžeri izuzetno opasan džihadista, koji je na Balkan došao u nameri da organizuje terorističke napade, ali i vrbuje nove borce za te akcije.

Muhadžeri opasnost po region

Stručnjak za ekstremizam i terorizam dr Marija Đorić kaže za Informer da prisustvo teroriste Lavdrima Muhadžerija na Kosovu predstavlja opasnost ne samo po Srbiju nego i po ceo Balkan.
- Srbija i Beograd nisu primarna meta terorista, međutim, nisu ni zanemarljiva. U susedstvu smo Kosova, Bosne i Hercegovine, gde su poslednjih godina regrutovani mnogi sledbenici ISIS i poslati na ratišta u Siriji. Zato mislim da treba da budemo obazrivi zbog prisustva Muhadžerija na Kosovu i da bi bezbednosne službe trebalo da ga lociraju i uhapse - rekla je dr Đorić.

Međunarodni stručnjak za terorizam Dževad Galijašević tvrdi da zapadne službe već dva meseca znaju gde se kreće Muhadžeri, ali ne čine apsolutno ništa.

- Muhadžeri je izuzetno opasan čovek i glavni koljač Islamske države. Ne mogu da verujem da zapadne službe znaju da je on već mesec dana na Kosovu i da ne čine apsolutno ništa. Ne znam da li ti ljudi shvataju da on sa Kosova kontroliše sve džihadističke i terorističke ćelije na Balkanu. Da je imalo pameti, njega treba pod hitno locirati i uhapsiti dok nije zapalio ceo Balkan - upozorava Galijašević.

Meta i Beograd

On tvrdi da će Muhadžeri u ISIS vrbovati ljude iz Srbije, kao i da je Beograd potencijalna meta terorističkih napada.

- Njegove mete za vrbovanje u ISIS biće muslimani iz Raške oblasti i Preševske doline, ali i Romi u Beogradu i ostalim gradovima Srbije. Takođe, nemojte misliti da će meta njegovih terorističkih napada biti samo gradovi u Zapadnoj Evropi. Tvrdim da je izuzetno ugrožen i Beograd, jer je Srbija u dobrim odnosima i sa EU i sa Rusijom, a i jedni i drugi su neprijatelji ISIS - alarmira Galijašević.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Srb

pre 7 godina

Таман да испробамо мигове. Дошао нам као кец на 11.

protivnik lazova i prevaranata

pre 7 godina

koji si ti bolesnik ?!

dejan

pre 7 godina

Ko ga jebe. Pa nismo mi sirija. kad ga navataju ovi nasi a hoce, jer oni kad hoce mogu. Poslace ga da sluzi kaznu sa Legijom. A tek tamo ce mu biti lepo proklece dan kad je dosao. Ne zbog cuvara vec zbog Legije. J.... mu ma....\n

simasipa

pre 7 godina

Pa zar vec to nije jasno kao dan, da su oni proizvod bracnog para Klinton, koji stite i brane teroriste, a koje zapadne sile da ih pohapsi kad i oni svi prde u istu tikvu i kako hapsiti onoga koga finansiraju SAD. SVETE ukrali ste nasu zemlju i dali je siptarima, a sad strahujete od njih, izvolite vodite ih svojoj kuci, sto bi mi rekli: hrani kuce da te ape. SVETE srecno vam bilo s njima.\n

Marcco

pre 7 godina

A što ne spomenuše da je svojevremeno bi ongažovn u Bonstilu a kasnije i u Avganistanu i da je radio za NATO

raska

pre 7 godina

Da je slucajno bio Srbin mi bi ga morali odmah isporuciti Hagu ili bi nas nato bombardovao. Oni naravno stite svoje ljude, teroriste koje su sami stvorili, finansirali i obucili (SAD i Engleska). A Hag od nas trazi da isporucimo obicne clanove Radikalne stranke.

Anarhista

pre 7 godina

Iiiijaaaao, dosao je gde treba. Spremte se cetnici.

Zorica Avramovic

pre 7 godina

Nadam se da cu doziveti da se onaj sraman spomenik Nadam se da cu da dozivim da onom zenomrscu, srbomrscu, seksualnom manijaku.... jednoga dana srusimo spomenik i odvucemo u neku topionicu. Ako pretekne, svedocice o nevidjenom teroru nad pravoslavnim srpskim narodom i, bez presedana, uz teske muke i potoke srpske krvi, otimacine srpskih ognjista. Pa, ko je, i kada, zidao Skadar! Neka ga sada Hilari pozove svojoj kuci, da joj pokaze sva umeca, koja je stekao u isisu...

Ljubo

pre 7 godina

Zamislite ,,"slucajno i sasvim slucajno proglasen mrtvim" od strane zapada ,?!...

HRVAT

pre 7 godina

Dosao covjek da se kandiduje na slobodnim izborima u Srbiji za predsjednika....\n

nati

pre 7 godina

Ako zapadne sluzbe prate njegovo kretanje i znaju gde se nalazi a ne hapse ga,to znaci da je on njihov covek i da ce mu dopustiti teror ma gde se on desi.Sve to diktiraju americki skotovi,koje je spopala teska sizofrenija.Taj kukolj ce Tramp pocistiti i oterati ih u misju rupu.Imaju jos 20-ak dana da izivljavaju svoje ludilo a onda im sledi kaljuga.Obama i jeste dosao iz kaljuge, tamo ce i zavrsiti.\n

Vuki

pre 7 godina

Samo ih se ne treba plasiti, jer oni na to idu..

marko

pre 7 godina

Samo kreni Lavridime, ne bi li Tramp stao uz nas sto odsto. A tvoji siptari ce samo tebi da zahvale za sve sto sledi. Ajde bate, samo napred. Pokazi svetu pravo lice siptarske drzave.

Spartanac

pre 7 godina

Nikakav previd službi samo su instalirali novog pod već brendiranim imenom stara šema samo je poslat na nemoguću misiju...

SARA

pre 7 godina

ZNACI DOBIJA PODRSKU USA I EU.\nZNALO SE DA OVI POSRZAVAJU ISIS\n

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set