• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.01.2017

17:33

GRADONAČELNIK PANČEVA UVERAVA: Nema opasnosti za građane posle akcidenta u Azotari!

Vesti

GRADONAČELNIK PANČEVA UVERAVA: Nema opasnosti za građane posle akcidenta u Azotari!

Podeli vest

Posle akcidenta u pančevačkoj Azotari kada se izlio amonijak, u gradu se ostetila najveća koncentracija amonijaka, ali nije bilo opasnosti za životnu sredinu i građane

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov rekao je novinarima ispred Azotare da su angažovane mobilne ekipe Zavoda za javno zdravlje koje obilaze grad, pre svega naselje Vojilovica, i da prate količinu amonijaka.

- Atmosfereske prilike su bile takve da su raspršile taj oblak i otišao je duž Tamiša, tako da nije bilo opasnosti za zdravlje, bezbedznost sugrađana i stanje životne sredine - rekao je gradonačelnik Pančeva.

Prema nejgovim rečima, Gradski štab za vanredne situacije dobio je informaciju nešto pre 12:30 da je došlo do akcindenta u Azotari u Pančevu.

- Prema informacijama kojima raspolažemo došlo je do popuštanja jednog dihtunga na ventilu u postrojenju karbamida i nažalost tom prilikom izlila se određena količina amonijaka, a jedan zaposleni je bio izložen njegovom dejstvu - naveo je Pavlov.

On je ukazao da je i pored pokušaja reanimacije zaposlenog u bolnici Pančevo, problem bio u tome što je on bio direktno izložen dejstvu amonijaka.

Pavlov je rekao da se još uvek obrađuju rezultati istrage MUP-a i pokrajinskog inspektora za zaštitu životne sredine, ističući da su radnici Azotare i vatrogasne ekipe - koje ima svaka od fabrika južne indrustrijske zone, reagovali istog trenutka.

Sam akcident je, kako je napomenuo bio lokalnog karaktera.

- U gradu se ostetio pik amonijaka u datom trenutku prilikom ispuštanja, s obzirom da je reč o agresivnom gasu, ali nakon provera u bolnici i lokalnom domu zdravlja, nije zabeležen slučaj još nekog trovanja, niti se još neko javio za pregled tim povodom - naglasio je Pavlov.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
moravica

pre 7 godina

Sta je sa Beogradom, da li tu ima zagadjenja amonijakom?

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set