• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: R.B

07.01.2017

17:44

SUPRUŽNICI SPASENI SIGURNE SMRTI: Okončana drama u Lazarevcu kod Blaca!

Vesti

SUPRUŽNICI SPASENI SIGURNE SMRTI: Okončana drama u Lazarevcu kod Blaca!

Podeli vest

Dvoje supružnika, starih preko 80 godina, u blačkom selu Lazarevac više sati su bili pretrpani snegom u dvorištu svoje kuće. Na sreću, brzom akcijom ekipe Doma zdravlja Blace i zimske službe JKP 'Blace' uspeli su da se kroz smetove visoke i do preko dva metra probiju do njihove kuće i spasu ih od sigurne smrti

Baka i deka,  M.S. (87) i M.I. (86) su, najverovatnije zatečeni u dvorištu svoje kuće prilikom odlaska po drva u obližnjoj šupi, ne računajući da će ih jaka snežna oluja pokositi i pretrpati.

Srećom, jedan od komšija, koji je krenuo da ih obidje, primetio je baku i deku premnrzle u snegu i odmah pozvao hitnu pomoć. Ali dve 'lade nive', i sanitet Doma zdravlja nisu mogli da se probiju do kuće, pa je asistirala služba Javnog komunalnog preduzeća  Blace koji su jedva uspeli da se probiju do dvoje premrzlih staraca.

- Oni su nekoliko sati proveli u snegu u svom dvorištu. Zatečeni su bez svesti i sa velikim promrzlinama. U Domu zdravlja u Blacu se reahidrirani i reanimirani, u dosta loišem su stanju sa promrzlinama, upućeni sanitetom na dalje lečenje u Prokuplje - izjavio je novinariuma direktor Doma zdravlje Blace dr Radoljub Dunjić.

U Blacu je, inače, juče, predsednik opštine Zoran Jozić po hitnom postupku doneo Odluku o proglašavanju vanredne situacije u opštini Blace.
                                                                                         


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set