• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.01.2017

08:57

VERNICI SLAVE DRUGI DAN BOŽIĆA: Izgovorite OVE reči za spokoj i mir!

Vesti

VERNICI SLAVE DRUGI DAN BOŽIĆA: Izgovorite OVE reči za spokoj i mir!

Podeli vest

Pravoslavni vernici danas slave drugi dan Božića, koji je posvećen Saboru Presvete Bogorodice

Pravoslavni vernici danas slave drugi dan Božića, koji je posvećen Saboru Presvete Bogorodice.

Dan nakon rođenja Isusa Hrista vernici saborovanjem odaju zahvalnost Bogorodici što je rodila Mesiju - spasitelja ljudskog roda.

Ovaj praznik naziva se Saborom Presvete Bogorodice zato što se tog dana sabiraju svi verni, da proslave Bogorodicu i što se toržestveno, saborno, služi u Njenu čast.

Na današnji dan vernici treba da izgovore sledeće reči:

- Tvojim rođenjem Hriste Bože, zasija svetu svetlost bogopoznanja, jer se u toj svetlosti zvezdom učahu oni koji zvezdama služe, da se klanjaju Tebi, Suncu Pravde, i da poznaju Tebe sa visine Istoka, Gospode, slava Ti!

Božić se u domovima slavi tri dana. Trećeg dana se slavi spomen na Svetog arhiđakona i prvomučenika Stefana, koga Republika Srpska i brojne srpske porodice praznuju kao krsnu slavu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set