• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rts/tanjug/informer

08.01.2017

19:38

SRBIJA NA MINUSU, POD SNEGOM I LEDOM: Vanredna situacija u više opština, na Goliji -28 stepeni!

Vesti

SRBIJA NA MINUSU, POD SNEGOM I LEDOM: Vanredna situacija u više opština, na Goliji -28 stepeni!

Podeli vest

Treći dan temperature u Srbiji su ispod nule. Zbog niskih temperatura na teritoriji cele Srbije na snazi crveni meteoalarm. U okolini Sjenice i na Pešterskoj visoravni zbog velikog snega i smetova blokirano je više od 100 sela. Proglašena vanredna situacija u više opština. Smanjuju se kolone vozila na naplatnim rampama i graničnim prelazima. Na planini Goliji izmereno -28 stepeni. Gora na KiM posle četiri dana dobila struju. "Putevi Srbije" savetuju vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put

23.06 Na naplatnoj stanici Beograd trenutno nema zadržavanja, saopštilo je večeras JP "Putevi Srbije". Prethodno je objavljeno da je zadržavanje bilo 20 minuta, a pre tri sata zadržavanje je bilo čak 80 minuta.

22.55 - Sela u okolini Vrnjačke Banje dobila struju, javlja dopisnik RTS-a iz Kraljeva.

22.45Pročišćeni glavni prilazi Ivanjici, na Goliji izmereno minus 28 stepena. Nekategorisani, lokalni putevi u višim predelima ivanjičke opštine su neprohodni, dok su glavne prilazne deonice prema svim selima pročišćene.

22.15 -  Na Kopaoniku je u 22. časa izmerena temperatura minus 22 stepena, rečeno je večeras Beti u meteorološkoj stanici na toj planini. Dežurni meteorolog Slobodan Pribojac je rekao i da duva vetar severnog smera brzine od tri do sedam metara u sekundi.

21.53 -  Zadržavanje na naplatnoj stanici Beograd trenutno je 20 minuta, saopštilo je večeras JP "Putevi Srbije". Pre tri sata zadržavanje je bilo 80 minuta.

21.35 - Zbog velikih snežnih nanosa i niskih temperatura večeras je proglašena vanredna situacija i na području Vranja. Gradonačelnik Vranja i komandant Štaba za vanredne situacije Slobodan Milenković proglasio je vanrednu situaciju na celoj teritoriji grada, javlja RTS.

20.45 -  Vanredna situacija proglašena je na teritoriji u osam opština, a najteže je u opštinama koje se nalaze na jugu, jugozapadu i jugoistoku Srbije, odnosno u Raškom, Zlatiborskom, Nišavskom, Topličkom i Pčinjskom upravnom okrugu, izjavio je večeras Boban Stevanović iz Sektora za vanredne situacije 

19.35 -  Boban Stevanović iz Sektora za vanredne situacije apelovao je na vozače da ne kreću na put bez adekvatne zimske opreme.

Public

19.20 Oko osam hiljada stanovnika Gore na Kosovu i Metohiji nakon četiri dana večeras u 18h je dobilo električnu energiju.  Ovo je za Tanjug izjavio večeras Nazim Mehmedi koordinator za saradnju sa medijima opštine Gora.

On je ranije danas rekao da su zbog smetova neprohodni pojedini putevi u više sela opštine Gora. Mehmedi je izjavio da struje u ovoj opštini nije bilo od četvrtka, kada je počeo da pada sneg koji je dostigao visinu i do jednog metra. 

18.55 - U 17 sati je proglašena obustava plovidbe i na Savi, za sva plovila, osim brodova angažovanih za vanredne situacije i spasavanja.

17.15 - Kolona automobila na prilazu auto-putu kod Preljine duga je više kilometara.

Tanjug

SVE DUŽE KOLONE! Na naplatnoj stanici Beograd čekalo se 50 minuta, a sada 80!

16.30 - Na naplatnoj rampi kod Bubanj potoka zadržavanje je trenutno 50 minuta, saopštilo je JP "Putevi Srbije."

15.30 - Kolona vozila na ulazu u Beograd kod Bubanj potoka duga je nekoliko kilometara.

ANTIĆ: Naš energetski sistem je stabilan i u izuzetno teškim uslovima!

15.20 Obustavljena plovidba na Dunavu od Bezdana do Prahova zbog leda i vetra, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

MINISTARSTVO SAOBRAĆAJA: Proglašena obustava saobraćaja na Dunavu!

Tanjug

14.55 - U Tutinu je proglašena vanredna situacija, posebno zbog problema sa vodosnabdevanjem, rekao je predsednik te opštine Šemsudin Kučević.

14.45 - Proglašena je vanredna situacija u Vladičinom Hanu. Neprohodni putevi do desetak sela, ali meštani nisu ugroženi.

(FOTO) LED OKOVAO VELIKU MORAVU: Najveća reka Srbije zaleđena prvi put posle 22 godine!

13.25 - Selo Vraneši i okolna sela kod Vrnjačke Banje ostala su bez struje, dežurne ekipe rade na uklanjanju kvara, javlja dopisnik RTS-a.

12.50 - U okolini Blaca dve starije osobe spasene od smrzavanja, javlja Beta. 

Beta

12.30 - Normalizuje se stanje u četiri opšine u kojima je proglašena vanredna situacija, problemi sa strujom u Prijepolju. Posle osam sati, Paraćin dobio struju. 

DRAMA U VLADIČINOM HANU: Više od 1.000 ljudi odsečeno od sveta, proglašena vanredna situacija!

12.00 - Na Tisi, Tamišu i Moravici zabeležen je led debljine od dva do pet centimetara, dok je na Neri zabeležena pojava priobalnog leda. Zaleđeno Savsko jezero u Beogradu. Na Dunavu plutaju sante leda.

Tanjug

11.15 -  Sneg, vetar i niske temperature doneli su velike probleme Jablaničkom okrugu. U Crnoj Travi jutros izmereno minus 25 stepeni, javlja dopisnik RTS-a.

PRIJEPOLJE BEZ STRUJE! Izbio kvar na glavnim trafostanicama, ekipe na terenu!

08.00 - U Sjenici, gde je proglašena vanredna situacija, jutros je izmereno minus 26 stepeni.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture proglasilo je obustavu plovidbe na Dunavu, od Bezdana do Prahova zbog leda, izjavio je pomoćnik ministra za vodni saobraćaj Veljko Kovačević.

(FOTO) KRV SE LEDI U ŽILAMA! Crveni meteoalarm za celu zemlju, evo kad nas čeka otopljenje!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!
Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

25.04.2024

13:54

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set