• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.01.2017

08:22

SAMO POLAKO, I STIĆI ĆETE! Saobraćaj u Srbiji se odvija otežano, ali BEZ ZASTOJA!

Vesti

SAMO POLAKO, I STIĆI ĆETE! Saobraćaj u Srbiji se odvija otežano, ali BEZ ZASTOJA!

Podeli vest

Sneg povremeno umerenog inteziteta pada u većini krajeva Srbije sem na jugoistoku zemlje, gde padavina trenutno nema, a na važnijim magistralnim i regionalnim putevima saobraćaj se odvija otežano, ali bez zastoja

Putevi u nižim predelima su očišćeni u punoj svojoj širini, ali vozači moraju računati sa snegom kojeg ima mestimično između jedan i tri centimetra, dok u planinskim predelima snega ima na kolovozu i preko pet santimetra, saopštio je Auto moto savez Srbije.

Veliku opasnost u saobraćaju predstavljaju niske temperature koje se kreću u rasponu od 17 do 8 podeoka ispod nule, jer svaka vlažna deonica predstavlja potencijalnu opasnost od poledice ili stvaranje leda. 

Ispod novoformiranog snežnog pokrivača na pojedinim deonicama nalazi se led na putu, zato iz AMSS upućuju apel vozačima da voze krajnje oprezno, poštuju sva ograničenja u vožnji i sve saobraćajne propise. 

Saobraćaj se usporeno odvija i preko planinskih prevoja na području timočke i negotinske krajine preko Tresibabe, Čestobrodice i Popadije, slično je i na putevima na području Valjeva, kao i u zapadnim krajevima Srbije. 

Otežan saobraćaj očekuje vozače i na putevima na području Peštera, Sjenice i Ivanjice na kojima treba koristiti isključivo glavne magitralne i regionalne pravce. Na snazi je zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima i to uglavnom na putevima, II i III prioriteta u planinskim predelima Valjeva, Vranja, Niša, Kuršumlije, Leskovca, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara i Kruševca.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 15-20 minuta.
 
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set