• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.01.2017

07:13

REKE BEZ PLOVIDBE, avio i železnički saobraćaj redovan

Vesti

REKE BEZ PLOVIDBE, avio i železnički saobraćaj redovan

Podeli vest

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je, zbog radova na mostu u Peckoj još uvek obustavljen saobraćaj na putu Pričević-Pecka

 

Zbog radova na mostu preko reke Likodre u Mestu Mojković, obustavljen je saobraćaj na putu Krupanj-Gračanica.

Neprohodni su, takođe, putni pravci Odvraćenica - Preko Brdo, Granica PZP Ivanjica/Novi Pazar -Duga Poljana -Rasno - Karajukića Bunari -Ugao - državna granica sa CG (Moravac).

Železnički saobraćaj na mreži pruga čiji je upravljač "Infrastruktura železnice Srbije" a.d. funkcioniše redovno, bez poremećaja. Nema kašnjenja putničkih vozova niti poteškoća u robnom železničkom saobraćaju, dodaje se u saoštenju.

Što se tiče stanja u vazdušnom saobraćaju, na Aerodromu Nikola Tesla od 19 do 22 sati realizovani su svi letovi iz planiranog reda letenja, bez otkazivanja, uz manja kašnjenja zbog meteoroloških uslova na polaznim aerodromima.

Beta

Dežurne službe beogradskog aerodroma obezbedile su nesmetano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja za 144 avio-operacije, koliko ih je planirano prema današnjem redu letenja.

Aerodrom Nikola Tesla Beograd obezbedio je neometano i bezbedno odvijanje avio-saobraćaja angažovanjem svih svojih stručnih službi.

Aerodrom Konstantin Veliki je otvoren za vazdušni saobraćaj. 

Uređaji i sistemi SMATSA doo u punom operativnom radu, a sve usluge u vazdušnoj plovidbi pružaju se neometano.

Što se tiče vodnog sabraćaja, na reci Tisi je obustavljena plovidba 5. januara, od brane na Tisi do granice sa Mađarskom.

Plovidba je obustavljena zbog ledostaja koji pokriva do 90 odsto plovnog puta, u svim krivinama, plovidbenim otvorima mostova i uskim grlima plovnog puta na ovom sektoru.

Na kanalima hidro sistema Dunav - Tisa - Dunav je, zbog ledostaja, obustavljena plovidba dana 6. januara.

Na reci Savi je od 8. januara, usled pojave leda i ledohoda, kao i izrazito niskog vodostaja, obustavljena plovidba od 49 do 210,8 rečnih kilometara.

Tanjug

Na Dunavu je takođe od 8. januara, usled pojave leda i ledohoda, obustavljena plovidba od Bezdana do Kladova, dok je od Kladova do ?erdapa II plovidba obustavljena zbog jakih udara vetra i formiranja ledenog pokrivača.

Redovna odbrana od leda proglašena je na Dunavu od 1275 do 1215 rečnog kolometra, kao i na sektoru od Golupca do Smedereva 2, zatim na Savi od Hrtkovaca do granice sa BiH, kao i na celom toku Tise.

Doneta je odluka o aktiviranju ledolomca "Greben" na potezu od Đerdapa 1 do izlaska iz Kazana, ističe se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set